2020-03-26 116 views
唔知有冇人好似我咁中意飲魚湯?又唔知有冇人好似我咁中意食烏冬?如果同我一樣有呢兩個喜好,我誠意推介呢間鯛魚魚湯專門店!真心好好味!Menu裡面好多餸都好吸引,好似有龍蝦、花膠、鮑魚、安格斯牛肉等等。咁岩見到呢個蕃薯蜆虎蝦魚湯烏冬/湯飯有個初嗜價,一於就初嗜一下。蕃薯蜆虎蝦魚湯烏冬係同圖一樣架!蕃薯蜆大大隻,份量又多,呢碗有成九隻咁多,蜆肉肉質肥美鮮甜(係間中一兩隻有dd沙,但可接受)。仲有兩隻大虎蝦,真係好大隻,食得出係新鮮!重點係個魚湯,奶白色架!呢個魚湯真係冇得輸,魚味重得泥唔腥,仲好清甜,果然係招牌湯,我同男朋友都差唔多飲哂成碗湯!至於烏冬,係扁身手打烏冬,入口彈牙,同魚湯好match!足料又好味又飽肚,只不過係$88。烏賊魚湯烏冬呢到除左魚湯出名,我發現佢地嘅配料一d都唔吝嗇,烏賊又係份量多兼大大隻。自稱為魚湯專門店,個人覺得絕對當之無愧!可惜唔係住係附近,如果唔係我真係會日日泥食,下次一定會再泥試其他餸!

烏賊魚湯烏冬

,下次一定會再泥試其他餸!
2020-03-21
$83 (Dinner)