2024-08-25 922 views
今朝銅鑼灣做完facial,有啲肚餓,返屋企煮嘢食,又要去買嘢,等唔切,於是行去登龍街睇吓有咩好嘢食,見到好耐冇幫襯嘅馬祖,今日就入去食下先,上次叫咗黑蒜藥膳農場雞米線啲湯底好味,但係雞一般,唔太多肉有啲嚡,今日就試吓嗌佢個藥膳古早牛肉湯米線試吓先,有兩大嚿蘿蔔又淋又甜,試吓湯底藥膳加少少辣,感覺好有層次,啱我口味,牛肉有四大條,又淋又有牛肉味,米線淋嘅程度啱我口味,因為我唔鍾意太硬嘅米線,加咗三隻滷水雞翼,滷水雞翼一般,啲肉少少蟹,要咗杯凍嘅冬瓜茶冇乜特別,因為我鍾意佢啲湯底,如果嚟呢附近都會再嚟😌
2024-08-24
$120 (Lunch)
  • 藥膳古早牛肉湯手工麵