2023-04-18
今日收工返元朗晏繼續無煮飯,想食粥同老公去屋企附近 新記食,新記之前都有買過外賣粥食,堂食都係第一次食。我個人偏向鐘意食雞粥,就叫左鍋貴妃雞粥🐔🥣同埋脆皮乳鴿,我老公鐘意香口野就叫左碟酥炸魷魚鬚🦑、XO醬蘿蔔糕,另外加多個奶油豬仔包,最後見餐牌個海蜇手撕雞唔錯就叫埋。新記嘅粥我唔係第一次食啦,平時間中會買外賣返屋企食,佢比起其他鋪嘅雞粥無咁油、同食落咸淡啱好,同粥夠綿👍🏻👍🏻炸魷魚鬚🦑炸得夠脆,入口外層鬆脆,入面魷魚鬚彈牙,調味剛好,整體嚟講好好食😋會令人食不停口😂😂海蜇手撕雞,海蜇夠晒爽口唔錯😋雞肉嫩。我個人都幾鍾意食乳鴿🕊️新記嘅乳鴿都幾肥美,食落唔會太乾,香口啖啖肉又夠入味😋我一個人食左大部分😂😂😂XO醬炒蘿蔔糕我覺得都炒得幾香入味,我老公幾鐘意食,成碟2/3都係佢食晒。另一樣奶油豬仔包都係我老公指定要,食落唔會太甜,味道剛好又夠脆。最後叫左杯 七喜龍眼冰同 一杯珍珠奶茶🧋嚟埋尾,食包飲甜野好滿足好幸福🥰整體嚟講食物質素唔錯,個人最愛係個雞粥😍😍😋😋
海蜇手撕雞,海蜇夠晒爽口唔錯😋雞肉嫩。
整體嚟講食物質素唔錯,個人最愛係個雞粥😍😍😋😋