2023-03-30
最愛吃包包,包是我最愛🥰墨西哥炸雲吞脆炸雲吞,四川菠蘿莎莎,牛油果醬即叫即炸,滿滿既蝦肉,加埋好香脆嘅雲吞皮,配搭咪好香四川麻味嘅菠蘿,食落去唔辣,但你又會感覺到佢嘅麻味,好特別沙薑薯條將海南雞同薯條mix一齊真係好特別用雞油,沙薑椒鹽,鮮沙薑嘅沙律醬薯條食落好濃郁嘅椒鹽味仔細食佢嘅沙律醬 你會食到佢最細粒既沙薑 又唔會超級濃掩蓋過咗本身嘅味道反而淡咗本身沙律醬好膩嘅感覺 幾好天婦羅軟殼蟹包軟殼蟹,蟹籽蘿蔔沙律,酒糟白麵豉軟殼蟹本身好濃鹽味 醬比我想像中好味個包好軟林林 有啲似中式嘅蒸包 佢嘅蘿蔔中和左油膩嘅軟殼蟹玄學蟹好厚肉 而且膏好多Guavalada 佢係mocktail,加咗番石榴,熱情果,柚子梳打,梅子粉梅子粉真係萬能,我喺台灣最鍾意就係飲石榴加梅子粉飲落去仲有淡淡的熱情果味,幾重嘅口感加埋一齊都幾夾,好fleshIce cream bao我叫咗佢期間限定,今次期間限定係榛子gelato,海鹽netella忌廉醬同黑朱古力碎超級好食 一熱一冷做到冰火效果 香脆既炸饅頭,配搭好香濃嘅雪糕,簡直係Perfect match無論就咁食定係一齊食都係好好食😋
墨西哥炸雲吞
脆炸雲吞,四川菠蘿莎莎,牛油果醬
沙薑薯條
將海南雞同薯條mix一齊真係好特別
用雞油,沙薑椒鹽,鮮沙薑嘅沙律醬
薯條食落好濃郁嘅椒鹽味
仔細食佢嘅沙律醬 你會食到佢最細粒既沙薑
又唔會超級濃掩蓋過咗本身嘅味道
反而淡咗本身沙律醬好膩嘅感覺 幾好
天婦羅軟殼蟹包
軟殼蟹,蟹籽蘿蔔沙律,酒糟白麵豉
軟殼蟹本身好濃鹽味 醬比我想像中好味
個包好軟林林 有啲似中式嘅蒸包
佢嘅蘿蔔中和左油膩嘅軟殼蟹
玄學蟹好厚肉 而且膏好多
Guavalada
佢係mocktail,加咗番石榴,熱情果,柚子梳打,梅子粉
梅子粉真係萬能,我喺台灣最鍾意就係飲石榴加梅子粉
Ice cream bao
無論就咁食定係一齊食都係好好食😋