2009-04-13 10 views
我已經係第二次去。上次同啲唔係好熟嘅朋友去付近嘅殯儀館,個煲重要放響我對面,所以冇得話大食特食,要顧住儀態同禮貌。今次就唔同喇。我特登逼我啲熟朋友,山長水遠入大圍,就係為咗呢個雞煲。四個人分一個雞煲,食完之後加水當火鍋湯底,再加幾碟火鍋料,咁就一餐。有人唔食得辣,所以叫「微辣」,結果都夾咗十二隻辣椒出黎。個伙記肯另外俾碟醬我自己調味,所以大家都能盡興。老實講,隻雞細咗啲,唔知同我大食有冇關,抑或啲肉俾我啲朋友夾哂。但係其實只係為個汁撈飯,正到不得了。最正係啲洋蔥,勁香囉。後來想話加碟唐生菜,但係黎到發現啲菜邊爛爛哋,結果都肯換過啲菠菜俾我哋。啲娃娃菜就冇問題。再加咗碟駝鳥肉。我唔知應該係乜味,但係入口好林,一啲都唔韌,又幾香口。四個人食到飽先至三百蚊唔到,真係又平又正!
我已經係第二次去。

四個人食到飽先至三百蚊唔到,真係又平又正!
2009-04-12
$72 (Dinner)
  • 重慶雞煲