2023-07-12
是晚心血來潮,喺太古城站步行 5 分鐘就到嘅<佐賀山田 · 涮涮鍋>食火鍋放題👀抱住食放題要重量又重質嘅心態,揀咗囊括美國SRF和牛、極品美國牛小排同美國CAB牛坑爪嘅美牛三重奏放題🥸湯底選擇都好多,我哋揀咗美顏玫瑰花膠骨膠原雞白湯 (另加 $10) 同蟲草花胡椒豬肚湯(另加 $10),味道一柔一辛,去襯托最期待嘅牛肉🤗 美顏玫瑰花膠骨膠原雞白湯真係有充滿雞精華嘅玫瑰花啫喱、乾玫瑰花同花膠喺裏面,好精緻🌷 蟲草花胡椒豬肚湯胡椒辛香調得恰到好處啱啱好,唔會過濃蓋過食物味道,仲有豬肚食😄剛 order 完食物喺自助區兜個 round,發現自助火鍋配料款式眾多🤠 有齊各式新鮮蔬菜、冷盤小食、丸類、主食類同配合港人口味嘅響鈴等等✨另外仲有飲品、甜品,都係任飲任食,好豐富🙌🏻食火鍋無酒不歡人士可以來個生啤放題,都係 $58/位🍻🥳三重奏美牛牛肉味都好濃,質素超符期望🤩🤩🥩 美國SRF和牛 食落好多汁,仲有入口即化之感🥹🥩 極品美國牛小排油花均勻又腍滑,好易入口😋🥩 美國CAB牛坑爪 有咬口、食落爽脆嘅牛肉,別樹一格😍食美牛之外,都不忘要追加美國極品黑毛豚肉同牛舌,一樣味道鮮美,正
另外仲有飲品、甜品,都係任飲任食,好豐富🙌🏻
食火鍋無酒不歡人士可以來個生啤放題,都係 $58/位🍻🥳
三重奏美牛牛肉味都好濃,質素超符期望🤩🤩
🥩 美國SRF和牛
食落好多汁,仲有入口即化之感🥹
🥩 極品美國牛小排
油花均勻又腍滑,好易入口😋
🥩 美國CAB牛坑爪
有咬口、食落爽脆嘅牛肉,別樹一格😍
食美牛之外,都不忘要追加美國極品黑毛豚肉同牛舌,一樣味道鮮美,正合心意☺️
海鮮方面,廣島蠔、北海道帆立貝、海虎蝦等等⋯,款款高質👍🏻
追加餐單有日本華味鳥雞肉丸🐔,雞味鮮甜質地腍滑,正🫶🏻
邊做食肉獸,邊喺自助區揀返蔬菜嚟食就唔洗覺得 guilty 啦🤭 同火鍋最夾嘅蔬菜非萵荀莫屬👐🏻
主食方面,<佐賀山田 · 涮涮鍋> 有任顧客自行調味嘅米飯同埋新鮮生麵,輕輕鬆鬆就達成營養目標😙
甜品方面,食得落雪糕嘅朋友千祈唔好錯過香港品牌CocoBerry 雪糕🍦今晚味道有芒果、焙茶同沖繩海鹽,全部味道都好天然😉 西式甜點、Meiji海鹽荔枝味同藍莓乳酪味雪條則係 light light 哋之選😎
<佐賀山田 · 涮涮鍋> 靚牛🥩🥩🥩 絕對係 highlight of the night👑 店員主動加湯,同埋追加單可以揀食物單件上菜,唔怕嗌多食唔晒,都係抵讚嘅🌟 食物質素、服務配套都令人滿意,下次再嚟 <佐賀山田 · 涮涮鍋> 試吓其他套餐先😝
📌佐賀山田 · 涮涮鍋
📍康山道1-2號康怡廣場北座3樓T2號舖