2022-09-24 23 views
喺香港第一次食泰式嘅船粉,船皇就係我第一次去幫襯嘅,除咗有一次去咗尖沙咀分店,其餘咁多次我都係過嚟銅鑼灣呢一間。硬係覺得特別好食嘅☺️我好鍾意呢度嘅河粉,係粗身嗰一隻,好有咬口好煙韌🥢係我最鐘意嘅肥嘟嘟河粉啊😍而且呢度嘅湯底亦都係重點,味道好濃郁,不過又唔會太過喊,食完都唔會有口乾嘅👍🏻多數我都係叫呢款,有齊牛腩,牛肉片,同埋牛丸🫶🏻一開始嘅時候會食少辣,而家就會食中辣,好惹味🌶️仲有每次都必定飲嘅泰式奶茶,呢度嘅口味好啱攞,唔會太過甜,同埋用一個銀色嘅碗去裝,我覺得好特別。簡單嘅一餐都充滿泰國風味,又係時候期待去泰國旅行啦❤️
🌶️
簡單嘅一餐都充滿泰國風味,又係時候期待去泰國旅行啦❤️