2023-12-17
香港嘅伴手禮除咗曲奇、大牌嘅餅舖、蜜餞等等之外,「山手作」都係個唔錯嘅選擇嚟嫁❤️因為佢哋係香港製造,由揀原材料﹑製作到包裝全部都係一條龍生產,有心之餘都富有人情味😆 中意周圍食野嘅我就嚟到利東街嘅分店揀,必食當然係老少咸宜嘅堅果酥糖同鳥結糖啦🤤1️⃣ 焦糖夏果酥🍯用咗齒頰留香嘅夏威夷堅果,加上係低溫烘焙好健康,雖然每粒都充滿焦糖但一啲都唔黏牙✨2️⃣ 海苔花生酥🥜紫菜加埋花生夠哂香口🥜 一盒有150ɢ大約有12-13粒左右,咬落去係超鬆化😍 3️⃣ 金枕榴槤鳥結糖🍈🌳係季節限定嘅口味嚟㗎🤩 用咗凍乾技術嚟處理泰國金枕頭,濃厚嘅香味充斥着整個口腔,絕無防腐劑👍🏻4️⃣ 曲奇鳥結糖🍪小朋友精選口味之一😚 相信大部分小朋友都中意食ᴏʀᴇᴏ,朱古力配上牛奶甜而不膩🤪5️⃣ 鹹蛋黃鳥結糖🥚鹹蛋黃加埋美國嚟嘅杏仁,真係冇咩幾多個人可以抵擋得住🤣 奶香味濃郁得嚟又帶有鹹香,好有層次🥰㊙️㊙️㊙️「山手作」會挑選當地最出名嘅食材,每日全人手係自家工廠製作,保持新鮮嘅品質‼️雖然每間鋪未必會有齊咁多種口味,但堅果酥同鳥結糖嘅口味總共分別有成有十幾款同三十幾款,粒粒都係少糖少鹽夠哂健康💯仲有其他選擇嫁😝
1️⃣ 焦糖夏果酥🍯
2️⃣ 海苔花生酥🥜