2013-06-05 1936 views
朋友介紹衣間新開既川菜, 地方不太就腳, 唔係有人介紹一定唔識上黎呀, 不過係灣仔區都尚算方便!我地3個人, 以人頭收費$200, set 好左揀幾多道冷盤及熱盤。整體黎講都幾好食, 星期六既晚上, 都幾多人, 有兩批人都摸門釘, 無哂位!椒鹽蝦 – 唔辣既菜式, 幾香幾好味, 全隻蝦都烤得好通透, 可以全隻食!四季豆 – 開始辣啦! 炒得好好, 唔會太油, 有麻香涼拌青瓜 – 無特別的一道菜, 水煮魚 – 應該係用桂花魚, 鍋底有D薯粉, 好吸味, 好辣!! 絕對係幣華所在!雞軟骨 – D辣椒唔洗錢咁!! 辣椒完全蓋哂D 雞軟骨, 但好好味, 我喜歡! 一粒粒既雞軟骨除左吸哂辣椒香仲有椒鹽味, 絕不馬虎!但我覺得份量有小小偏少, 每樣都係得2,3舊, 有半碟都係辣椒, 實際食得既其實唔多. 我地3個女仔都嫌份量小, 男仔一定唔夠飽. BTW但味道是不錯的!

四季豆 – 開始辣啦! 炒得好好, 唔會太油, 有麻香
涼拌青瓜 – 無特別的一道菜,