2024-01-03 195 views
一直都❤️食港式火鍋!見到blog好多人係呢個充滿香港陳寶珠年代既餐廳位打卡。除了有雞煲翅做火鍋湯底,湯底另有多款選擇,即刻吸引到我同男朋友+三五知己黎試下🤗《城寨龍鳳雞煲翅》;呢個雞煲翅,入面既花膠、翅 、雞絲,個湯底真係非常之令我讚嘆!;忍不住一啖接一啖,停不了!而且雞肉勁濃味,精華滿滿,份量好夠我地幾個,好有誠意🫶🏻《松板豬》;大約七成瘦肉配三成脂肪,比例剛好。食落好甘香,肉質軟熟🤩《金箔活魚刺身》;賣相極度震撼眼球!金箔鋪上面,閃閃新輝✨✨;師傅刀工超好,每片刺身晶瑩剔透,毫無魚腥味。《二人牛魔王拼盤》;好岩牛魔王嘅我哋🌝一個拼盤有不同種類的牛,牛頸脊,牛柳粒等等。;牛頸脊好嫩口,入口已溶化。其他牛嘅部份都好新鮮,肥瘦適中,一點都不‘’鞋口‘’。;一次過試到唔同部位既牛,超中意❤️雖然係二人份量,但都夠我哋四個人食。☄️店員態度好好,見我地大班人唔知點揀。樣樣都想試,就會推介下時令新鮮食材,店員殷勤有禮,服務好好🌈🔥我同一班朋友都好滿意呢間餐廳!

《城寨龍鳳雞煲翅》
;忍不住一啖接一啖,停不了!
而且雞肉勁濃味,精華滿滿,份量好夠我地幾個,好有誠意🫶🏻
《松板豬》
;大約七成瘦肉配三成脂肪,比例剛好。
食落好甘香,肉質軟熟🤩
《金箔活魚刺身
;賣相極度震撼眼球!金箔鋪上面,閃閃新輝✨✨
;師傅刀工超好,每片刺身晶瑩剔透,毫無魚腥味。
《二人牛魔王拼盤》
;一次過試到唔同部位既牛,超中意❤️
雖然係二人份量,但都夠我哋四個人食。

🔥我同一班朋友都好滿意呢間餐廳!