2017-06-03
人哋話夏天唔好打邊爐,因為好熱,會無唒心情。但係個人就真係好衰,最鍾意就係夏天打邊爐,冬天食雪糕。甘先過引架麻!雖然熱,但都要去打邊爐,仲要係食麻煩火鍋果隻,咁先夠正架嘛!呢度嘅麻辣火鍋都幾正,叫左小辣都好夠激激,未食已經問到陣味好正,我最鍾意就係入邊嘅鴨血,吸收晒所有麻辣嘅味道,更加正。未開始打邊爐之前,就食下啲刺身refresh 一下自己先。講到最refresh 到嘅當然係生蠔。呢度嘅生蠔有兩種選擇,一種就係寶石生蠔,第二隻就係法國嘅黃金生蠔。我地就揀咗法國嘅黃金刪號佢啲肉雖然冇咁飽滿,但係非常之新鮮,口感非常之滑。一隻?兩隻?起碼食夠一打。仲有個螄蚶,作為冷盤我就最鍾意,啲老人家話夠補血啊,食得到嘅可以食多幾隻。呢度嘅配料選擇都好多,必要嘅當然有手切肥牛。呢度除咗有片裝之外,仲會有一粒粒嘅牛肉粒牛肉片更加會有口緊去中間會有更多嘅牛肉汁爆出嚟。呢度仲有自家製包嘅餃子,有韭菜味同埋鮮蝦味,每一隻餃子都係大大隻,咬落去啲餡非常之飽滿,好足料。仲有不得不提嘅就係呢度嘅牛雜,好少地方會有牛雜可以食,呢度嘅牛雜,除咗有牛肚,牛腸之外仲會有好難得見到嘅牛磅。食物不一定要貴,吃的不一定要高級,就
食物不一定要貴,吃的不一定要高級,就這一點點的牛雜,水餃也就夠滿足。只要好吃的就夠了。