2016-03-10 502 views
今日比琴日更早出門口,係屋企樓下食左個太陽蛋沙嗲牛麵先去機場,交通好暢順,所以好早就到機場,九點三已經到左喇,唯有食多一次早餐啦,好耐無食我喜愛的藍梅芝士蛋糕,連早餐都食甜品,肥死呀 ﹗可以慢慢嘆我既生日早餐,真係好舒服,如果有海境就更好啦 ﹗Happy birthday to me!祝我生日快樂,美味的生日早餐都只不過係二百幾卡,good ﹗因為 pacific coffee 無 mocha 供應,唯有又 hazelnut 啦。Hazelnut italian latte,甜味濃而陰沉,牛奶味道淡得黎又好突出呢,反而咖啡味不太強烈,少少榛子味、少少咖啡味。cafe latte,鮮奶味突出而顯著,滑幼幼既質地,清爽微弱甜味大愛,對飲開齋啡既我非常適合。奶味中滲出咖啡溫柔優香,慢慢細味,好嘆啊!Cuppacinno,先嚐一小口試試水溫,剛好燙嘴非常準確!就算直接飲都唔會淥傷條或喉嚨。其實水既溫度好影響咖啡味道架,所以有時係茶餐茶飲熱啡會有酸味囉。霸道的鮮奶味使得咖啡味微弱得很呢,雖然我飲開齋啡,但整體太啖口啊,還可以啦。Blue berry cheese cake,happy birt

Blue berry cheese cake,happy birthday to me ﹗氹下自己開心。芝士味好濃厚幼滑,冰涼而黏黏既好感好正呢!酸酸甜甜既鮮藍莓醬另到芝士味更澎湃,曲奇餅底又香又脆,非常美味!一口蛋糕、一口 latte,精神爽利!藍莓傳說中補眼活腦,而且清香微甜又酸咪咪,好好味!跟芝士擦出激烈火花,濃郁咸香牛奶芝士味添上酸甜藍莓果味,使人越食越起勁,就算我唔愛甜,但都一樣被俘虜呢!上層濕潤、中層黏糊糊、底層香香脆!Very good!太睏搞到魂不附體、精神分裂,腦裡面想叫 blue berry cheese cake,居然講左 blue cherry 囉,懶型講英文,瘀爆!

煙三文魚蛋沙律全麥包,煙三文魚咸香撲鼻、蒸蛋碎沙律酸酸甜甜夠醒神,整體味道清爽,涼浸浸配上暖笠笠 hazelnut italian latte,自我陶醉,爽乎!

吞拿魚火箭菜沙律全麥包,結實吞拿魚本身味道偏淡,配上酸酸甜甜沙律醬及甘苦火箭菜夠醒神,對晨早起身既我非常有效。所有餡料夠冰凍,食沖落涼快清爽,仲好好味添﹗只係二百左右卡乍,因為得半份囉。

火箭菜三文治,明明想食公司三文治,未瞓醒攞錯左添﹗好采鬼佬三文治味道大路穩陣啫。冰涼火箭菜夾雜鮮蕃茄沙律,味道清新爽甜又充滿菜汁,沙律含蓄既酸味夠開胃,全麥包夠健康,雖然有點粗糙。預計會呆足一日在博覽,又要被強國圍攻!

煙三文魚蛋沙律全麥包
吞拿魚火箭菜沙律全麥包
2012-09-22
$95 (Breakfast)
Celebration
Birthday