2019-03-14
之前都食過好多次倫哥,今次一黎見佐敦開左旗艦店又約左一個好耐冇見既朋友就決定黎到呢到食返個火鍋啦!一開始就先黎前菜木耳同豆角,個人較鍾意豆角個調味好到位爽脆得黎又有啲辣,開胃!刺身種類繁多,其中三文魚同蝦既質素好似食緊日本餐廳一樣,食完之後胃口更好!跟著係其中重頭戲原隻蠔皇扣鮑魚,鮑魚煮得透徹入晒味,唔會係食橡膠咁值得一讚。下一樣都係海鮮粉絲蒸扇貝,扇貝size中等,熱辣辣食都係爽滑既口感,比多啲粉絲撈汁就更好。跟著係雞煲,今次我地都唔太舒服,叫左唔辣就算,但店員細心幫忙炒雞煲係幾舒服,同時雖然我地自己開頭冇留意時間煮耐左但雞肉都唔會老,食到一半加水魷同豬皮十分惹味。食完雞煲就到戲肉打邊爐啦,今次叫左豬骨煲,豬骨大大件,想食骨髓既朋友可以一試。同一時間上場有牛頸脊,雖然唔係任食但最緊要靚,見到佢都雪花均勻,食落都好軟滑。另一邊有海鮮,其中蟶子同象拔蚌bb好鮮甜,龍躉片厚肉結實,蝦都係新鮮彈牙。係打邊爐既時候有分到任食同加錢部分,其實前面食左唔少味菜,任食時段都未必食得落好多野,不過手打墨魚滑同年糕丸都係小弟至愛。最後今日有個提子乾黑糖冰粉,食完就完滿地抱住個肚返歸啦。總結佐敦倫哥座位舒
最後今日有個提子乾黑糖冰粉,食完就完滿地抱住個肚返歸啦。
總結佐敦倫哥座位舒服,員工服務都唔錯,三、四百蚊有咁多野食仲可以加雞煲龍躉的確唔錯。