2023-03-18
最近係非常忙碌 不時都無時間煮食 間中都有去附近一間起開源道既台灣便當買外賣食麵記得第一次去到就愛上咗佢隨餐配送既飲品 芙香蘋果茶 佢係有好香濃蘋果味 滲出嚟偏果香口味 我叫咗南投紅燒牛腩 牛腩夠軟淋 麵似係手工麵夠哂彈牙 所以之後都有經過時返兜其他餐點 再食多次佢既烤雞扒便當 便當落落都算豐富會有小小蘿蔔 煎蛋角 同埋菜 朋友就叫咗鴨血寛粉粉絲 粉絲配湯底加上滑滑鴨血 聽落係好唔錯而我最近都另外有去小胖買過佢既蜜汁雞扒夠嫩滑 雞皮 因為係烤唔係煎 無咁滑得嚟個皮又唔會太熱氣 因為唔係煎既 食落皮有淡淡既蜜味 係溫和既甜味道跟餐仲可以加多幾蚊就跟多一款小食 加通常唔叫雞個陣就會加份懷念鹽酥雞 鹽酥雞上面仲放咗九層塔點綴 食落鹽酥熱亦相對出面無咁熱氣 炸皮唔厚 係酥脆type然後另我間唔時去返小胖台灣買外賣既最主要原因係 因為佢既士林鹽酥大雞腿同埋湯麵 湯麵會有小些青菜 幾脆綠爽口 湯底係清清地既白湯底清得嚟唔寡 好襯個麵 不得不提係佢既士林鹽酥大雞腿 味道好香口惹味 大雞腿係咬落個皮係卡卡聲 味道方面係好惹味 唔怕熱氣想食放啲個日 必點 推介俾起觀塘一帶行開行埋既朋友