2024-09-04 63 views
最近睇開韓劇,行開北角匯發現係間韓國超級市場,內裡全是韓國貨,又有韓國食物外賣,我反而買完就立食😆上網睇返,原來可以上網訂,又可以送貨,唔止北角有分店,其他地區都有丫(將軍澳,尖沙咀,屯門)❤️💚吞拿魚紫菜飯卷: 香軟的紫菜包裹著鮮嫩的吞拿魚和粒粒分明的米飯,口感多層次,再加上好多爽口紅蘿蔔又有青瓜,就算分量多都食唔停口 便當又有韓式炸餃子:麵皮酥脆微黃,煎炸至金黃色澤, 餡料鮮嫩多汁,餡內蔬菜清脆,一點都不淋,仲有韓式炸雞,雞肉外酥內嫩,蘸上韓式辣醬,下次我會另外單買。小食仲有韓式炸紫菜卷,酥脆的紫菜外皮韓式年糕配魚腐: - 年糕Q彈有嚼勁,魚腐鹹香微辣,令我好想去韓國。另外再加上泡菜,份量十分多。

另外再加上泡菜,份量十分多。