2024-09-04 63 views
最近睇開韓劇,行開北角匯發現係間韓國超級市場,內裡全是韓國貨,又有韓國食物外賣,我反而買完就立食😆上網睇返,原來可以上網訂,又可以送貨,唔止北角有分店,其他地區都有丫(將軍澳,尖沙咀,屯門)❤️💚吞拿魚紫菜飯卷: 香軟的紫菜包裹著鮮嫩的吞拿魚和粒粒分明的米飯,口感多層次,再加上好多爽口紅蘿蔔又有青瓜,就算分量多都食唔停口 便當又有韓式炸餃子:麵皮酥脆微黃,煎炸至金黃色澤, 餡料鮮嫩多汁,餡內蔬菜清脆,一點都不淋,仲有韓式炸雞,雞肉外酥內嫩,蘸上韓式辣醬,下次我會另外單買。小食仲有韓式炸紫菜卷,酥脆的紫菜外皮韓式年糕配魚腐: - 年糕Q彈有嚼勁,魚腐鹹香微辣,令我好想去韓國。另外再加上泡菜,份量十分多。

另外再加上泡菜,份量十分多。

2024-09-02 68 views
一向都好鐘意去新世界買韓國野食😋 熟食、急凍食品、零食、手信、韓式飲料一應俱全👍 真係包羅萬有🤩 今次撞正店舖做緊超值套票優惠😍 買5張送1 張😙 適用於燉湯、拌飯、韓式便當、一品便當同埋飯卷便當🌟 唔使諗即刻買返套🥴❤️ 即場換咗一個韓式牛肉便當😋 除咗牛肉主菜,仲有多款附贈泡菜配菜🤩 真係勁豐富😋 牛肉煮得好腍,入口超香牛味😋 伴飯好夾✅ 泡菜好地道夠曬辣😋 超級正喲❣️ 🐧❣️除咗位於北角匯嘅店面,店舖於將軍澳海天晉匯、尖沙咀金巴利街、中環利源西街、上環禧利街同埋屯門錦薈坊都有分店🫶 唔想行?仲可以直接去餐廳online store 下單🥴 真係勁方便👍

TakeAway
1K
工事繁重,正好家對面的韓國食品店正做優惠,午餐就買外賣解決集合多個韓食品牌,包羅熟食、急凍食品、零食手信、米酒飲品等新世界超市有多家分店:北角北角匯、將軍澳海天晉滙、尖沙咀金巴利街、中環利源西街、上環禧利街及屯門錦薈坊套票券買五張送一張,適用於燉湯、拌飯、韓式便當、一品便當及飯卷便當半隻人蔘雞湯配白飯非常足料,雞肉內塞滿糯米韓式炒粉絲口感煙韌,加入彩椒、木耳等,營養豐富地道韓國泡菜店BANCHAN提供多款由自家廚房新鮮製作的韓國伴菜、醬菜、腌制食品等餐廳更有網上商店提供送貨服務
工事繁重,正好家對面的韓國食品店正做優惠,午餐就買外賣解決
集合多個韓食品牌,包羅熟食、急凍食品、零食手信、米酒飲品等
半隻人蔘雞湯配白飯非常足料,雞肉內塞滿糯米
半隻人蔘雞湯
韓式炒粉絲口感煙韌,加入彩椒、木耳等,營養豐富
韓式炒粉絲

餐廳更有網上商店提供送貨服務
2024-08-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
半隻人蔘雞湯
韓式炒粉絲
以前中學時期去金巴利街一定會去新世界韓國食品買野食😂 佢開左好多分店架!依家仲係北角匯開左間大大既分店👍 裡面好多野都係平時韓國超市見到👀 佢仲有得買便當、韓國菜,近近地買左返屋企試下😋·韓式牛肉便當份量好多,牛肉香濃,同係韓國食既一樣😋 配菜都比得好足👍 有雞蛋捲、醃泡菜等等,一個人食都好飽肚😋 配上醃辣味蘿蔔,風味十足😋 配飯辣辣地好惹味!🌟 紫菜粉絲卷拎返屋企再經空氣炸鍋熱一熱,好脆好香,裡面包滿粉絲👍·整體黎講,性價比高😋 經過想食韓國菜,可以外賣返屋企😋同埋佢都有Online store可以隨時隨地係上面買嘢😌👍 一路食韓國野一路煲韓劇一流👍 仲有其他分店架😊·人均:$50+·評分🪄 (滿分5🍑)味道:🍑🍑🍑🍑環境:🍑🍑🍑🍑性價比:🍑🍑🍑🍑🍑服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑回頭率:🍑🍑🍑🍑•📍新世界韓國食品北角渣華道123號北角匯二期地下G32-33號舖

人均:$50+
評分🪄 (滿分5🍑)
味道:🍑🍑🍑🍑
環境:🍑🍑🍑🍑
性價比:🍑🍑🍑🍑🍑
服務態度:🍑🍑🍑🍑🍑
回頭率:🍑🍑🍑🍑

📍新世界韓國食品
北角渣華道123號北角匯二期地下G32-33號舖
2024-08-20 54 views
北角匯呢間韓國超市可以用小韓國來形容食物種類包羅萬有零食.凍肉.飲品.雪條.醬油.廚房用具...仲有買5送1 優惠不同款式泡菜.就連韓國餐廳嘅熟食都有呀除咗買定啲薯片零食 夜晚睇波嘅時候食仲試咗韓國必食嘅人參雞估唔到超有份量原隻參雞.裡面包著糯米熬製多個小時.雞骨軟腍湯底清甜唔油膩仲跟兩個米飯.泡菜韓國年糕:口感軟軟糯糯配上韓式辣醬 . 帶出甜甜辣辣嘅味道泡菜:滿滿一盒好有份量 . 好惹味用來配飯 / 當前菜 最適合加埋罐韓國梨汁.滿足又好味🇰🇷 新世界韓國食品 📍北角渣華道123號北角匯二期地下G32-33號舖📍中環利源西街24號地舖📍上環禧利街6號📍尖沙咀金巴利街5號地下📍 尖沙咀金巴利街3B號地下📍尖沙咀金巴利街3D號地下📍屯門屯隆街1號錦薈坊1樓106號舖📍將軍澳唐俊街28號Ocean PopWalk海天晉滙Shop G01-02
北角匯呢間韓國超市
可以用小韓國來形容
食物種類包羅萬有
零食.凍肉.飲品.雪條.醬油.廚房用具...

仲有買5送1 優惠

📍尖沙咀金巴利街3D號地下
📍屯門屯隆街1號錦薈坊1樓106號舖

2024-08-13
Lunch
韓風之〔新世界韓國食品〕新世界韓國食品於1995年成立,提供線上同線下韓國食品店,店鋪提多款優質韓國食品,喜歡食韓國食唔品既朋友,亦可買到熟食外賣返屋企食,價錢不貴,而且味道不錯,online store各款食品同產品選擇都好多香港亦有8間分店,店鋪經常推出不同優惠,大家可以留意下,韓式壽司卷配炸雞便當:壽司卷包得好實淨,米飯調味不算太鹹,配料幾豐富,炸雞酸酸甜甜,味道帶少辣。春冬泡菜:泡菜顏色睇落好辣,但入口唔算好辣,適合香港人口味,泡菜係韓國料理必備既小菜。韓式粉絲:粉絲口感彈牙,入口有芝麻味方
韓風之〔新世界韓國食品〕

online store各款食品同產品選擇都好多

香港亦有8間分店,店鋪經常推出不同優惠,大家可以留意下,

韓式粉絲:粉絲口感彈牙,入口有芝麻味方
2024-08-10
Other
原來北角匯有咁大間新世界😧一出地鐵站過馬路就到。除咗好多韓國暢銷產品,仲有o’taste熟食店。見有韓國大媽煮,一於試吓kimchi,韓式年糕,同揀番盒韓式便當番屋企食🍱超推薦韓式年糕同埋泡菜!年糕醬好有層次,入面仲有魚糕(韓式魚片)。如果食過呢度咁正嘅泡菜(菜係爽口架😍)可能食唔番超市一樽樽果d,而且食食吓好辣,好過癮😬原味紫菜飯卷食材好豐富,好多配料。甜酸醬炸雞好開胃,紫菜卷有驚喜,入面有韓式粉絲架😋平時都鍾意飲韓國罐裝飲品,今次呢個青提汁入面有好多果肉,唔算甜呀。🛎️必試指數:9/10🔆

🛎️必試指數:9/10🔆
2024-08-14
Dinner
2024-08-14 36 views
今日同同事去呢間一間韓式超市買零食,估唔到裡面仲有唔少既韓式食物。岩哂,可以買埋晏晝試下。炸餃子👍👍👍5隻餃子大大隻,佢地都係即叫即炸,入到盒都係熱辣辣。咬落去唔算油,皮脆之餘裡面又有肉汁,呢個幾推薦。韓式雞肉便當👍👍呢度有唔少便當選擇,我今次就簡左雞肉。雞汁甜甜地,好好餸飯,蛋卷亦都厚身實在,飯既份量好多,佢地用珍珠米好有誠意,一個女仔可能食唔哂,配菜同米量好足,食完好滿足。泡菜👍👍👍因為我同事推介呢度既泡菜,所以另外追加左盒。我本身麻麻地泡菜,因為普遍都太酸食唔到D咩味,而呢間我幾鍾意,D泡菜既辣度同酸度都平衡,仲食到少少蔬菜既甜味,呢個細兜裝但係份量都幾多,幾抵玩。呢間超市仲有唔少野食選擇,見到有好多款既紫菜包飯同韓式食品,至於味道方面,呢度推薦大家過開黎行街入貨就可以試下佢地既。#新世界韓國食品#泡菜#onlinestore#韓式超市

炸餃子👍👍👍

韓式雞肉便當👍👍

泡菜👍👍👍

#新世界韓國食品
#泡菜
#onlinestore
#韓式超市
2024-08-08 26 views
呢間餐廳入面除左有個韓式外賣既位置外,仲有online既外賣平台嫁~eshop只要即日落單第二日就可以安排送貨餐廳網址︰https://coreanmart.com/zh-hant/ 餐廳所有分店如下:https://coreanmart.com/zh-hant/%E5%95%86%E5%BA%97%E8%B3%87%E8%A8%8A/ 呢度仲有韓國燒肉,泡菜小食等等,我地叫左一份二人份量既人蔘雞湯,好養生,見新推出就買黎食下,雞肉好淋

TakeAway
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 新世界韓國食品位於北角匯二期地下,是一家韓國超市,提供五花八門的韓國食材及零食選擇,種類繁多一應俱全,讓大家盡享韓式滋味。亦都好方便喺附近返工嘅人去。尤其啱嗰啲想食韓式菜,又不想花費太多,亦可嘗盡韓國菜❤️當然唔少得online store ,去返coreanmart網站。係咪好方便呢~ 𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 韓式壽司卷炸雞便當壽司卷的米飯軟糯,配料豐富,炸雞外脆內嫩,味道香辣。✨春冬泡菜泡菜酸辣爽脆,是韓國料理的必備小菜。✨韓式粉絲粉絲口感Q彈,有香濃芝麻味,美味可口。⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️新世界韓國食品經常推出優惠,可以留意一下。所有伴菜三件九折韓式飯盒超值套票,買五送一。ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 新世界韓國食品📍 Shop G32&33, Phase 2, Harbour North, No.123 Java Rd, North Point北角外,仲有中環、尖沙咀、將軍澳、屯門及上環都有。詳情去以下website 睇。

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 韓式壽司炸雞便當

壽司卷的米飯軟糯,配料豐富,炸雞外脆內嫩,味道香辣。

✨春冬泡菜

泡菜酸辣爽脆,是韓國料理的必備小菜。

✨韓式粉絲

粉絲口感Q彈,有香濃芝麻味,美味可口。

⭐️ 𝐃𝐞𝐚𝐥 ⭐️

新世界韓國食品經常推出優惠,可以留意一下。
所有伴菜三件九折
韓式飯盒超值套票,買五送一。

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

新世界韓國食品

之前食佢哋分店嘅泡菜,真係麻麻哋,食完真係覺得自己會腎有事,不過我覺得有機會係一間分店嘅問題,所以我今次食第二間,嚟咗北角呢間分店試吓。試埋呢間分店之後我發覺應該全部分店都係咁咸,所以唔需要再食了。麻油菠菜,味道唔錯,不過都係偏鹹,好多麻油,少少油膩,不過都可以,接受到!不過韓式粉絲就真係好恐怖,好多油,好似係用油煮嘅咁,第一次食咁油嘅粉絲⋯同埋得好少配菜,剩係得上面有幾條蔬菜,下邊全部都淨係粉絲,收我$60 ,俾啲咁嘅嘢我今次又買多一次紫蘇葉,真係唔得,好鹹,真係好想睇個老闆自己試一次,食一盒俾我睇吓,睇佢自己食唔食到!飯卷OK,勉強可以吞落肚,不過真係唔係幾好食,之前食過係OK好食,今次食,好似食緊白飯咁,冇乜味道,呢度嘅嘢點解變成咁,一係好鹹,一係冇味道,好奇怪

2021-11-25 577 views
好方便並且好好味喺北角地鐵站行過嚟商場2分鐘咋我都係行下行下韓國market見到有熟食即刻忍唔住口要買嚟試因為性價比好高!即場睇住韓國人製造自己order嘅嘢好正!雞肉超入味 口感又軟熟底層嘅配菜其實份量好多⋯有菠菜、蘿蔔絲、芽菜⋯好鍾意哩類爽口嘅嘢😃細嗰兩盒仔係泡菜同辣椒醬👍