第三站

Station 3 Cafe
上黎見到旺角新開的cafe, 見人地影出黎個環境唔錯一向鍾情cafe的2表姊妹, 鐘意任坐無限時, 最憎而家d餐廳多數限時90分鐘, 傾得頭又傾唔到尾金雞廣場平時我男友就黎得多 (雀會) 我自己好少來原來樓上都有好多舖頭喎來到Station 3 cafe門口, 放著"試業中"黑板, 好....我地就試試門口位置已放有遊戲櫃, cafe裡不少得的平日的晚上, 都有幾檯食客, 幸好大家都是來吃和傾計的, 不至於吵吵鬧鬧有時嘈到連計都傾唔到, 很怕的~餐廳安排4人卡位給我倆白色高椅的梳化很舒服, 而近窗的大檯, 坐到人多之餘, 仲可以有街景望, 而那高椅梳化就像給那個位置築成一個私隱求較高的圍牆, 就算一大班朋友玩到癲, 都唔怕嘈到隔離檯既食客2盆植物之下的地方, 就是我所講的私隱求較高的位置若果仲想更私隱一點, cafe內有一間房, 不過當日有人客, 我看不到內裡環境不過相信人客容納量都至少十人以上一班相熟既朋友仔黎搞party係幾唔錯所以cafe都有份Party Package Menu, 價錢都幾優惠, 我自己都要keep黎做reference先cafe的Dinner Menu大多都係
上黎見到旺角新開的cafe, 見人地影出黎個環境唔錯

金雞廣場平時我男友就黎得多 (雀會) 我自己好少來

原來樓上都有好多舖頭喎

門口位置已放有遊戲櫃, cafe裡不少得的

有時嘈到連計都傾唔到, 很怕的~
餐廳安排4人卡位給我倆

2盆植物之下的地方, 就是我所講的私隱求較高的位置

不過相信人客容納量都至少十人以上

一班相熟既朋友仔黎搞party係幾唔錯
cafe的Dinner Menu大多都係簡單野為主, 意粉, 沙律

價錢都唔貴添囉

同表姐決定先點一份Dinner Set, 再加個小食, 如唔夠才加 (唔好做大嘥鬼嘛)
cafe主要都係hea, 有時一杯飲品hea唔到咁多個鐘

呢度既drink menu都好多, 有成2大版

aiya....飲咩好呀?! (選擇困難症發作)
最後表姐點咗芒果乳酪, 而我呢排訓得唔好, 想試下佢地個花茶"可人兒"

可人兒入面有洋甘菊, 歐薄荷, 杞子同埋桂圓肉

有治失眠同埋養肝眼目作用, 好補呀, 哈哈

花茶飲完仲可以免費加水

表姐果杯芒果乳酪好靚呀, 面頭係花花cream, 我都聞到好香芒果味, 佢話都ok
Dinner Set叫左
煙三文魚野菌忌廉燴意粉

意粉的中間放了煙三文魚花, 好動感~
煙三文魚野菌忌廉燴意粉 (dinner set)
由3大片煙三文魚扭成的花花, 健康女生之選
煙三文魚野菌忌廉燴意粉
呢款意粉既忌廉汁唔會好漏, 但又唔會無黎味道果隻, 食完唔會覺得guilty

當中仲加入鮮菌片, 有魚有菜, 好平衡呀!!
煙三文魚野菌忌廉燴意粉
話哂都係有親戚關係, 我同表姐2個都好鐘意食炸物熱氣野 (我媽咪都鐘意 XD 一家人嘛)

所以加多份小食, 一份又太少,
特級海鮮拼盤 就啱哂我地, 入面有幾種唔同既烤物

全部都炸到金黃色, 仲好熱添, 因為唔小心好快就放左入口, 勁熱, 好彩無辣親咀仔
特級海鮮拼盤
炸蝦粗過又長過我隻手指, 唔好以為cafe唔會用好材料

呢度既炸皮薄, 蝦又大隻
特級海鮮拼盤
炸帶子, 而家屋企好少整嚕

雖然係超市都買得到, 但好似食出媽媽的風味咁, 好懷念我既童年
魚柳....好似麥記魚柳包入面果片

雖然角位炸到有點乾, 不過新鮮炸起的炸物, 都好好味

另外佢既粗薯條都好好食架, 唔係淡茂茂的

呢個拼盤我地覺得好抵食, 2個人share食哂都飽, 無須再加碼
特級海鮮拼盤
唯一要加的, 就是甜品 (可以放起另一個胃丫嘛)

最初以為是軟棉棉既蛋糕

原來係雪榚黎架, 仲要係幾層味道, 雲尼拿, 咖啡, 朱古力

當然如果你係蛋榚愛好者係會有d失望既

但我自己就反而覺得正過蛋榚, 食完都無咁飽啦~
特濃朱古力
呢餐每人都係百幾蚊, 好抵食,

仲要同表姐傾足3粒幾鐘, 侍應又好招呼, 無黑面
2016-07-25
$140 (Dinner)
煙三文魚野菌忌廉燴意粉 (dinner set)