2019-07-29 60 views
尋晚同朋友黎到荃灣大鴻輝21樓,食咗依間牛肉質素優質,性價比好高嘅日式放題火鍋店!食店位於大廈最頂層,佢嘅裝修好新淨,店內大部分都係卡位座,唔會密質質咁,坐得好舒服,而且店內大部分地方都有落地玻璃,可以俾食店一覽荃灣嘅夜景,都算係驚喜!依間相馬火鍋,雖然係任飲任食,但佢嘅食物質素真係好高!湯底今次我地就揀咗壽喜燒/蕃茄湯底鴛鴦鍋,牛咗就揀咗第二款嘅美國特選牛肉。啲牛肉上檯個時真係好驚喜,牛肉質紋路分明,而且肥肉比較岩岩好,肉嘅厚薄一致,滾起之後食落完全唔會覺得鞋口,唔經唔覺令我地食完一碟又一碟,我地重複又重複咁點咗五六次,每次都係同第一碟上檯咁高質素,好滿足呀!除左牛肉,佢啲豬肉同雞肉都係一樣咁高質架!場入面有自助吧檯,除左一般嘅蔬菜之外,竟然有較為高檔又少見嘅羽衣甘藍,又有秋葵同蘆筍!飲品方面,有我最鍾意嘅牌子道地,而且種類都好多元化!

飲品方面,有我最鍾意嘅牌子道地,而且種類都好多元化!