2021-07-04
連鎖Pizza店黎講,Big4黑妹M 👧🏽最愛就是PizzaExpress😍餐廳環境大,坐得寛落我地2個人安排坐卡位,🪑卡位漆皮座椅,因長年累月比人坐,導致日久失修,有啲甩皮甩骨。👧🏽當日著短褲,坐位有啲刮大腿,要坐返右少少靠窗邊先舒服啲😅我地叫了2人晚餐$289 (另加一💰)1款頭盤,2款主菜,2杯飲品🔸 意式焗肉丸 肉丸有6、7粒,淋上蕃茄醬🍅,旁邊仲附上幾塊小薄餅。肉質唔會好鞋,酸酸甜甜,幾開胃👍🏻🔸 埃特納薄餅🍕🍕熱辣辣送上,配料豐富,每塊都有煙肉,醃辣紅椒,再加上辣肉醬和鹹香嘅Parmesan襯托,口感層次豐富。披薩皮薄又脆口,食哂成個都唔會好濟😍🔸 卡邦尼意粉 🍝香濃既忌廉汁,但芝士味偏淡👧🏽覺得如果忌廉和芝士味都濃郁,會太膩同增加罪惡感,整體來講都可以接受。================ ================PizzaExpress (荃灣廣場) (荃灣)荃灣大壩街4-30號荃灣廣場2樓217-220號舖================ ================
餐廳環境大,坐得寛落
我地叫了2人晚餐$289 (另加一💰)
1款頭盤,2款主菜,2杯飲品
🔸 意式焗肉丸
肉丸有6、7粒,淋上蕃茄醬🍅,旁邊仲附上幾塊小薄餅。
肉質唔會好鞋,酸酸甜甜,幾開胃👍🏻
意式焗肉丸
🔸 埃特納薄餅🍕
披薩皮薄又脆口,食哂成個都唔會好濟😍
埃特納薄餅🍕
埃特納薄餅🍕
🔸 卡邦尼意粉 🍝
香濃既忌廉汁,但芝士味偏淡
卡邦尼意粉 🍝
PizzaExpress (荃灣廣場) (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場2樓217-220號舖