2022-12-30 60 views
觀塘工廈好推介,發現一間幾高質又唔貴嘅西餐,位於成業工廠大廈嘅二樓,唔係朋友介紹都真係幾難發現,餐廳由前身酒店總廚兄弟主理,食物好高質。帕爾馬火腿雜菜沙律,$128好開胃好豐富嘅沙律,火腿舖滿成碟沙律,下面除咗沙律菜,仲有青瓜蕃茄洋蔥等等,加上我最愛嘅黑醋汁,新鮮又好味。👍🏻蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁,$34/粒一定要試呢個雲吞,好特別,入面係啖啖蟹肉,出面係勁creamy嘅黑松露忌廉汁,食落香濃好滋味,真係好鍾意☺️驚喜法式香草芝士牛油雞翼,$48雞翼嘅汁都好特別,不過冇雲吞咁有驚喜,可能俾頭先啲黑松露汁冚過,佢係炸雞翼,外層加咗啲香草芝士醬汁,其他地方食唔到嘅味道。蝦肉手工pizza,$178見佢寫手工pizza,就好想試,佢係薄底嘅,好似餅乾嘅餅底,上面好多蝦肉,加上芝士同埋冰糕,$38唔好睇佢包裝好老土,但係好好味。佢係蛋糕,不過將蛋糕雪凍,食落就有啲似雪糕,但係質地又係蛋糕,我要咗伯爵茶味,茶味好濃,甜而不膩,好好味🤩之後以優惠價$110/4盒,打包咗返去俾屋企人食。cocoron,$16又係呢度特有嘅,佢唔係馬可龍,口感更加似曲奇,但係入面又有夾心,好特別。試咗三隻味,開心果、芝

帕爾馬火腿雜菜沙律,$128

蟹肉雲吞配黑松露忌廉汁,$34/粒

驚喜法式香草芝士牛油雞翼,$48

蝦肉手工pizza,$178

冰糕,$38

cocoron,$16

又係呢度特有嘅,佢唔係馬可龍,口感更加似曲奇,但係入面又有夾心,好特別。試咗三隻味,開心果、芝士、綠茶,當中開心果喺呢度嘅特色,自己買材料自己磨,食得出好濃郁嘅開心果味。堂食之後可以優惠價$115/10粒買返去送朋友。

餐廳唔大,不過食得出廚師好用心去做,全部都即叫即整,真係工廈先可以食到又抵又有心機煮嘅西餐☺️