2021-12-28 190 views
喺圓方行完街想搵嘢食,行行吓就經過Monsoon,睇吓嗰餐牌發覺係有一排冇食嘅東南亞美食,好似幾吸引,就坐低點餐。📌炭燒豬頸肉沙律小編特別喜歡有菜有肉冇芝士嘅沙律,這款正合我心意,特別係豬頸肉仲會比其他肉爽口,炭燒令香味更重更惹味。醬汁唔係一般沙律醬,小編食唔出係乜但感覺似東南亞嗰種味道,驚喜都係嚟自獨特,食得多一般嘅沙律味,這種獨特就更顯得難忘。📌印尼巴東烤鱈魚雖然菜名有印尼兩個字,但烤嘅做法好難唔同國家唔同烤法,不致都差唔多,最唔同可能係醬汁,這醬汁就係酸酸甜甜嗰種,唔係太特別。魚肉方面,肉質係鮮嫩,可以一片一片分開,烤嘅功夫亦到位,烤香味撲鼻,只係表面有啲燶黑,少少過火,但整體可以。

📌炭燒豬頸肉沙律

📌印尼巴東烤鱈魚

炭燒豬頸肉沙律
$150 (Dinner)