2013-02-22 77 views
之前幫襯過這間四正的新店,點了豬膶粥。粥很棉,口感很好,好飽肚。豬膶不“鞋“口,厚薄適中,爽而不滯,整體感覺好得。今晚試了他的雲吞面,忍不住寫來分享推介一下。雲吞:不是標榜大如乒乓波或有幾多隻蝦果種,佢係傳統果隻一口雲吞。很入味,而且仲有點點肉汁。唔會太細粒成口皮,又唔會一味得餡多,吃完以為自己食緊蝦餃,它就是樣樣也配合得剛好。而且它的生熟度也剛好,唔會太生,皮未熟但又不會過熟而爛皮。面:爽但唔會好生,最緊要係零“簡“水味!湯:清甜,很鮮味,應該無味精,飲了好多淡湯之後都無口渴。一定會再來encore!仲有一點要加分係呢度好乾淨衛生,見個師傅係帶住手套處理食材的,so far呢响粥面店係未見過的。絕對是誠意小店!
之前幫襯過這間四正的新店,點了豬膶粥。

今晚試了他的雲吞面,忍不住寫來分享推介一下。

面:爽但唔會好生,最緊要係零“簡“水味!

湯:清甜,很鮮味,應該無味精,飲了好多淡湯之後都無口渴。

一定會再來encore!

絕對是誠意小店!
2013-02-22
  • 雲吞面