話說識我嘅人都知道我極度鍾意食泰國嘢,基本上好多餐廳我都試過晒,但係真係冇乜餐廳我係會做encore 😍等一間連我老公咁嘴刁,佢都話會咗返嚟,可想而知個好味程度係去到邊😍😍我冇諗過平日去到,即使8:00 ,都可以竟然坐爆場,我真係O咗嘴😯然後,我見到枱枱都有叫到火山排骨,雖然我得兩個人,但係我都挑戰一下🫨🫨🔸 火山排骨 🌋真係明白點解台台都會叫,真係大碟到嚇死你,基本上我同我老公係食唔晒嘅。但係佢味道十足,都好入味,值得叫😍😍🔸 大頭蝦冬陰功湯(細)🦐冬陰功湯唔會太辣,亦都唔會太酸,我自己就可以再食濃味啲,入邊都有好多姑姑同埋有兩隻半邊大頭蝦🔸 青咖喱軟殼蟹,配蒜蓉包 🥘個軟殼蟹真係好出色,好厚肉。而青咖喱個質感就較為杰身啲,我自己就鍾意稀身小小嘅咖喱。不過點蒜蓉包就真係冇乜所謂😏。同埋成個咖喱都有一個火爐熱住,我覺得好有誠意。🔸 泰式燒牛柳 🐮呢個簡直比多一個surprise俾我,我同我老公,望落去好似好乾身,但食落去竟然極度軟腍我腍,超好食,特別推薦👍🏻👍🏻👍🏻🔸 泰式生蝦🦐成日都覺得出街食生蝦,好似好唔抵,但係呢一間絕對唔會😍😍😍。呢一間啲生蝦,超級有誠意,極度厚肉,絕對冇敷衍客

🔸 火山排骨 🌋

🔸 大頭蝦冬陰功湯(細)🦐

🔸 青咖喱軟殼蟹,配蒜蓉包 🥘

🔸 泰式燒牛柳 🐮
我腍,超好食,特別推薦👍🏻👍🏻👍🏻

🔸 泰式生蝦🦐
成日都覺得出街食生蝦,好似好唔抵,但係呢一間絕對唔會😍😍😍。呢一間啲生蝦,超級有誠意,極度厚肉,絕對冇敷衍客人,對得住個價錢,我同我老公都覺得極讚👍🏻👍🏻👍🏻

🔸 椰青
椰青飲落去好鮮甜,仲有好多椰肉有得食

🔸 珍多冰
珍多冰就正正常常,冇乜太大特別 😃
🍽️ Milu Thai มิลู่ไทย (耀華街) @miluthai
🔍 網址: https://s.openrice.com/QrbS03zu400~ungb8Ag
📍 地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓
泰式燒牛柳
青咖喱軟殼蟹配蒜蓉包
2024-05-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
青咖哩軟殼蟹
泰式燒牛柳
青咖喱軟殼蟹配蒜蓉包
  • 蒜蓉包
  • 生蝦刺身(6件)
  • 椰青