2024-01-11 1457 views
昨日到圍方睇完戲,想找間cafe和朋友下午茶傾吓計,見到商場廣告有新cafe Kew + cake 便想試試。 但到了L5 找了一回,只見[流口水]麵店,再回頭找找才看到cafe 入口在往洗手間的入口旁邊,位置真的唔明顯。因為是閒日大概5點,人不多。 Cafe 裝修都好fancy, 好多打卡位。 店員服務態度好欣勤,還提我哋order 蛋糕,飲品可以半價。 我們點了[人氣]芝士cake 和咖啡卷,兩杯Latte。 蛋糕真係有驚喜,尤其咖啡卷,咖啡味好夠,cream 好綿好滑,唔會太甜。最好就係唔會好似其他cafe有限時。 不過睇返相片,我們就覺得咖啡紙杯,用了花花圖案,有點似涼茶杯,跟classic 餐碟唔太配襯。 咖啡味道可以,蛋糕就更勝一籌。 因為住得近,下次都會再來試其他款式嘅蛋糕。

2024-01-10
$60 (Tea)