2015-09-08
小弟係一個好鐘意去旅行嘅人,基本上除左羅湖河以上嘅國家都想去,而韓國都有少少興趣,但因為我無用,搶唔到$1機票,所以就去BBQ7080食住先,滿足我嘅思鄉情~~~過一去到,就有泡菜STAFF講(啊你哈些喲)歡迎我,又有好多韓國裝飾同POSTER,相當唔錯鐘意OPPA嘅你地,相信會好有FEEL小弟一坐下,OPPA就已經預備好各色各樣嘅小食俾我地,當中包括薯仔,豆腐,KIMCHI等等等KIMCHI同系韓國食差唔多,都幾正宗下薯仔好林,好入味道其他小菜就普普通通另外,BBQ7080都有茶飲,都幾清涼嫁~以上都係可以REFILL,唔洗$$$$$因為小弟都好耐無食韓國菜,再加上友人唔鐘意食內臟,所以今次叫左啲大路少少嘅嘢食石頭鍋飯係可以揀要/唔要辣,今次叫左少辣都幾嘢 味而且分量都幾大,CP值幾高辣魷魚好正 雖然幾辣下,但係好嘢味,令人想一試再試 牛肉就超林,也有肉汁,7成熟差唔多濟州島黑毛豬就好有豬味,反而覺得濃左少少,不過味道就見人見致當然黑毛豬梗係要配生菜,KIMCHI,辣椒,蒜頭等等~真的很對味
STAFF講(啊你哈些喲)歡迎我,又有好多韓國裝飾同POSTER,相當唔錯 鐘意OPPA嘅你地,相信會好有FEEL小弟一坐下,OPPA就已經預備好各色各樣嘅小食俾我地,當中包括薯仔,豆腐,KIMCHI等等等
KIMCHI同系韓國食差唔多,都幾正宗下
薯仔好林,好入味道
其他小菜就普普通通
另外,BBQ7080都有茶飲,都幾清涼嫁~
以上都係可以REFILL,唔洗$$$$$ 因為小弟都好耐無食韓國菜,再加上友人唔鐘意食內臟,所以今次叫左啲大路少少嘅嘢食
石頭鍋飯係可以揀要/唔要辣,今次叫左少辣都幾嘢 味
而且分量都幾大,CP值幾高 辣魷魚好正 雖然幾辣下,但係好嘢味,令人想一試再試
牛肉就超林,也有肉汁,7成熟差唔多 濟州島黑毛豬就好有豬味,反而覺得濃左少少,不過味道就見人見致
Other Info. :
我諗BBQ7080都幾正宗因為都幾多韓國客人支持XD