2022-05-02 402 views
兩個人嘅dinner,叫咗一份主菜,兩個小食,一個沙律,再每一一杯嘢飲,但就再食唔落甜品🤣。🥗『凱撒沙律』$98~本來想叫少汁,但係店員話本來都唔係好多汁,食落都覺得OK清爽⋯⋯🍳『原條鰻魚蛋包飯』$158~想食咗鰻魚蛋包飯成個星期,終於都食到啦;鰻魚厚肉,大大條橫跨咗成個碟;蛋漿一啲都唔吝嗇,厚厚一層包住晒啲飯;反而飯嘅份量(相對上)唔多;好滿足⋯⋯『🐥二世祖招牌雞翼』$68~友人好鍾意食雞翼,見到就好難抗拒,所以基本上係一定要點;但係未到味道麻麻;主要係表面有herbs味,而雞翼入面,好似無乜醃到,比較啖⋯⋯🍟『三級風暴薯條(黑松露明太子青瓜)』$68~同上!薯條都係友人嘅喜好!特別係有三個醬,所以佢十分之想叫;薯條炸得乾身同埋脆口;我個人比較鍾意青瓜味,感覺清爽;而有人就鍾意明太子,貪佢夠濃味;作為一個sharable,有幾個漿,好適合貪心嘅人😌⋯⋯🧊🍵🍼『特濃宇治抹茶白朱古力奶』$48🧊🍫🍼『二世祖特濃朱古力』$48小編平時好少叫奶製品做餐飲,因為覺得唔係太解渴;但係因為好似好出名,所以就叫嚟試下;兩個飲品都真係好濃郁;我去嗰日,差唔多枱枱都叫朱古力,而店員就喺側邊一支支拎住係

🥗『凱撒沙律』$98
凱撒沙律

🍳『原條鰻魚蛋包飯』$158
原條鰻魚蛋包飯

『🐥二世祖招牌雞翼』$68
二世祖招牌雞翼

🍟『三級風暴薯條(黑松露明太子青瓜)』$68
三級風暴薯條(黑松露明太子青瓜)

🧊🍵🍼『特濃宇治抹茶白朱古力奶』$48
🧊🍫🍼『二世祖特濃朱古力』$48
小編平時好少叫奶製品做餐飲,因為覺得唔係太解渴;但係因為好似好出名,所以就叫嚟試下;兩個飲品都真係好濃郁;我去嗰日,差唔多枱枱都叫朱古力,而店員就喺側邊一支支拎住係咁shake;大人細路都啱,真係濃郁
特濃宇治抹茶白朱古力奶(前)二世祖特濃朱古力(後)

📍 二世祖 (大角咀)
大角咀福全街18號地舖

【小編的話】
➡️雖然地址係大角咀,但係喺旺角落車行過去,都係10分鐘內嘅事,唔算好遠,地理都OK
➡️枱櫈位置都可以,無話好迫夾,坐得都算舒服
2022-04-27
$200 (Dinner)
凱撒沙律
原條鰻魚蛋包飯
三級風暴薯條(黑松露明太子青瓜)
特濃宇治抹茶白朱古力奶(前)二世祖特濃朱古力(後)