2021-01-12
時間發生喺1月21日傍晚6:45左右, 話說牙肉腫,咁啱落車喺附近,見就腳就入去買清熱產品, 咁我問阿姐除左廿四味之外有咩係清熱, 因為牙肉腫, 咁佢就介紹左龜苓膏俾我,同我話要食2-3盅先見效。咁啱龜苓膏做緊特價,櫃上面貼左川貝龜苓膏,同埋靈芝龜苓膏,咁我問阿姐各有咩功效啦,阿姐就話功效一樣,只係川貝多咗化痰止咳嘅功效,咁我再問咁靈芝呢,佢話都話一樣囉,係川貝多咗化痰止咳唔功效,又叫我睇牆上面張紙寫晒功效,咁我開始黑人問號, 川貝就係川貝,靈芝就係靈芝,大家功效絕對唔會一樣, 咁我問多次,我話靈芝喎, 佢突然喝罵我,乜你聽唔到我講啲乜嘢咩, 嘩,我打左個突, 無啦啦俾人喝, 話晒我都係客,唔應該咁同客人講嘢, 我都係平心靜氣地講, 無挑釁之心,點知阿姐跳制, 咁我即刻話我自己睇張紙得喇😅 最後我都買左4盅龜苓膏走,但應該冇下次。龜苓膏比較淡,相信功效麻麻,淨係講服務態度都已經唔合格,該公司應該培訓吓員工, 總括嚟講有兩大個問題,第一員工服務態度好差,絕對冇可能喝罵客人,第二員工對產品認知欠缺, 除非佢係老闆, 咁我祝佢好運