2022-06-15
最近天氣唔穩定,經常落雨叫個外賣自取食Lunch係最好!經過果子海鮮喇沙摻摻,見到新分店開張冇耐,有好多推介(包括OpenRice、U Food、港飲港食推介),所以今日試下新野12點,外賣店出面已經見到幾個人等緊外賣出面貼左餐單:貼身嘅係,有長者咭同埋學生卡有九折!好照顧周圍嘅街坊!接到外賣,已經匆匆趕返公司開動。一打開好豐富呀!賣相已經好吸引好!海南雞飯送咗湯又叫左兩款小食(酸辣白雲鳳爪、沙嗲雞串燒)無骨海南雞飯:嘩!一打開…雞量同埋份量係一比一。我特別配咗油飯!一打開個盒都聞到油飯嘅香茅香,除咗分量多之餘,雞皮好薄,唔怕油膩!注重健康嘅我,都可以連埋雞皮雞肉一齊食!食落去雞好嫩滑,仲有雞味!讚👍🏻 點醬食!送飯一流!海南雞飯跟餐嘅雞湯:雞湯清甜!亦有放冬瓜落去煲!好飲!冇味精嘅味道!沙嗲雞串燒:幸好沙嗲唔太辣,似係自己特製嘅沙嗲!因為佢花生碎好多,佈滿左喺串燒嘅表面!用咗酸酸地嘅醃料醃過,所以沙嗲唔辣、而帶酸酸地!幾特別海鮮喇沙摻摻:麵同湯分層放:唔怕麵淋哂!上面既餸已經好多!有兩隻蝦、幾隻蜆、半隻蛋。而湯底入面仲有豆腐卜、魚片!聞到湯既椰香味!流哂口水湯呈奶黃色味道夠濃!帶椰奶
12點,外賣店出面已經見到幾個人等緊外賣
出面貼左餐單:
貼身嘅係,有長者咭同埋學生卡有九折!
好照顧周圍嘅街坊!
接到外賣,已經匆匆趕返公司開動。
一打開好豐富呀!賣相已經好吸引好!
海南雞飯送咗湯
又叫左兩款小食(酸辣白雲鳳爪、沙嗲雞串燒)
無骨海南雞飯:
嘩!一打開…雞量同埋份量係一比一。
我特別配咗油飯!
一打開個盒都聞到油飯嘅香茅香,
除咗分量多之餘,雞皮好薄,唔怕油膩!
注重健康嘅我,都可以連埋雞皮雞肉一齊食!
食落去雞好嫩滑,仲有雞味!讚👍🏻 點醬食!送飯一流!
海南雞飯跟餐嘅雞湯:
雞湯清甜!亦有放冬瓜落去煲!好飲!冇味精嘅味道!
沙嗲雞串燒:
幸好沙嗲唔太辣,似係自己特製嘅沙嗲!
海鮮喇沙摻摻:
麵同湯分層放:唔怕麵淋哂!
聞到湯既椰香味!流哂口水
湯呈奶黃色
味道夠濃!帶椰奶味、又有喇沙既惹味!唔會辣!每個人都岩食!麵一啖、湯一啖咁!飲左好多湯!
摻摻:兩款麵油麵+米粉
一粗一幼結合出黎口感好好
海鮮:同湯底好夾!因為海鮮唔係濃味既食物,令海鮮可以吸引埋喇沙湯味!
最後食埋吸滿湯汁既豆腐卜、魚片!好滿足
魚片爽滑彈牙!
白雲酸辣鳳爪:
去哂骨,鳳爪算幾厚肉!酸度夠!
會比埋足夠既汁你!唔會乾哂!仲好入味
建議叫呢個小食,開翻個胃,refresh 一下!
總結:
味道很好,細細外賣店都多選擇,有飯有麵有小食,又足料!回頭率100% 係外賣好選擇!