2024-09-08 262 views
甜記應該係我暫時食過嘅餃子店之中會不停想encore嘅店,有時夜晚唔太肚餓但又要食啲嘢,就會諗起餃子,然後就諗起甜記!身為餃控嘅我,食過幾次都仲係覺得好食,佢個湯底係蕃茄薯仔湯,飲落唔覺重味精。因為食過2-3次,所以都影低左啲相。湯餃食過:椰菜冬菇雲耳豬肉餃白菜豬肉餃韭黃雞肉餃湯餃來講因為我鐘意食有爽口感,咬口感嘅餡料,所以會揀雲耳呢類嘅餃,餃子皮算薄,餡料多。白菜豬肉餃就無咩特別。韭黃雞肉餃幾有驚喜,個餡有幾多韭黃,而且幾香韮黃味,同雞肉又幾夾,食過一次之後都有再叫多次食。煎餃食過:洋蔥薯仔牛肉餃粟米芝士雞肉餃牛肉餃只有煎無湯,第一次食嘅時候噴汁,不過真係幾好食,好香牛肉味!粟米芝士雞肉餃就感覺比較少芝士,不過我鐘意食粟米嘅關係所以都鐘意食。

因為食過2-3次,所以都影低左啲相。湯餃食過:
椰菜冬菇雲耳豬肉餃