2021-09-30 241 views
需要去佐敦做啲嘢,做完嘢又係夠鐘食飯嘅時候,周圍附近睇下有啲乜嘢食嘅時候,途經見到呢一間四川菜作為主打嘅茶餐廳,見到出面set lunch餐牌寫住照燒汁雞扒飯,天氣又咁熱,於是懶得諗就行咗入去。 當我差唔多食完嘅時候,發現隔離個客人叫咗個類似酸菜魚嘅湯飯,賣相唔錯, 而且好大碗, 份量亦唔少,睇落去都幾開胃,這亦是令我想再次幫襯呢間茶餐廳嘅原因之一。餐廳環境就正正常常, 同一般茶餐廳設計差唔多,坐得都算舒適,侍應嘅服務亦都禮貌, 呢個係要畀個讚。 如果唔係都幾難競爭, 因為附近實在有太多餐廳選擇。「照燒汁雞扒飯」加凍飲$56飯量適中,雞扒好似比較薄,照燒汁日唔夠多,不過整體仍可以接受,而且我亦喜歡佢將飯同雞扒分開放,感覺比較整潔。
如果唔係都幾難競爭, 因為附近實在有太多餐廳選擇。

「照燒汁雞扒飯」加凍飲$56