2019-09-22 359 views
今日去左將軍澳中心試間泰國野,本來都冇乜期待,點知出乎意料之外,性價比極高!首先我地叫左個小食拼盤,兩個人叫小食拼盤其實好好,乜都可以試,又唔會怕食到飽。炸雞翼就不過不失,無骨鳳爪幾爽口,兩串串燒,一串雞一串牛,兩串都好野味,炸蝦餅都係好爽口,春卷都好味!跟著呢個牛骨湯河就不得了,首先以$68蚊一碗既價錢黎講,佢真係蝕住做。湯底濃厚,牛味十足,佢配埋一舊舊牛腩肉,好林好入味,兩粒牛丸爽口彈牙,生牛肉岩岩黎到先熟,唔會太老,牛柏葉都係好爽口,一碗$68蚊既粉成年男人食完都飽哂投哂降!蝦醬炒秋葵好野味,平時食秋葵冇乜味好淡口,加埋蝦醬辣辣地好開胃呢隻拖鞋形既芒果糯米飯,絕對唔講得笑,$48既價錢比四大舊你,仲要隔離放埋芒果粒,呢間野啲碟頭真係大到好過份。最後叫左杯茉莉珍珠奶茶,佢好細心,會比外賣杯你,等你飲唔哂都唔會哂左,可以拎走,呢啲位要加分!