2006-09-14 5 views
今晚又ot,老婆本身話佢先返屋企煮,但係我又好餓,加上返去煮已經好遲,所以叫老婆係沙田行街等我,我一放工就join佢。之前已經去過紫荊食晚餐,覺得好平味道又ok,之前食片皮鴨都係$20度,一於今次去食條蒸班。一去到,一如既往,唔係好多人,女侍應安排左個電視位,坐得都幾舒服。本身打算叫蒸班,但見到有半隻乳豬$22.8,我地咁少食乳豬,就改叫乳豬。之後老婆見到有印度咖哩雞&印度薄餅想叫,我覺得酒樓的印度咖哩雞($38)&印度薄餅($8)都唔會太驚喜,但見老婆想食,就試下啦。另叫特價馬拉盞炒通菜($18)。半隻乳豬- 都好多肥肉,但炸得都好味,以呢個價就已經唔可以彈,都幾大份,不欺場。印度咖哩雞- 出奇好味,汁香,用鐵板上,唔錯。印度薄餅- 都係出奇好味,$8份量算多,佢已切成幾小塊,方便食。馬拉盞炒通菜- 味道不錯,抵。本身打算食糖水,因為紅綠豆沙都係$2.8,但太飽,食唔到了。我地下次先再來食蒸班啦!

另叫特價馬拉盞炒通菜($18)。

印度咖哩雞- 出奇好味,汁香,用鐵板上,唔錯。
馬拉盞炒通菜- 味道不錯,抵。

我地下次先再來食蒸班啦!