2017-02-09
今次係去食帝京酒店獅子樓X Peonla既high tea。獅子樓係位於酒店既3樓,係花月庭再上一層扶手電梯後,向左邊行到最最最入就到家la~因為第一次去,有少少迷路,指示也不足。入到去比我想像中細,加上窗邊佢地話已經俾人訂灑枱(雖然我食到最後都唔見有人黎),但因為佢地細,其實坐邊都會睇到境,仲要睇到獅子山。個tea係3點鐘先開始,但我無留言時間,我入去前都已經講係要食e個tea,但唔知點解佢地2點幾都放我入去,但叫餐時先同我講3點開始,當然最後佢地都有留位俾我,我出去行下商場先la。e個tea食完過$550之後,仲會送你一個peonla既飾物盒。ps:個tea跟左個草莓玫瑰醬,佢係個tea既重點,同叫左個朱古力薄荷茶,好香好滑(係無朱古力家,只係個名係甘叫。