2024-01-09 72 views
估唔到香港都食到咁正宗閩南菜,雖然只係第一次食😆唔好睇間店細細又得3張枱,佢都好受街坊歡迎!坐咗喺度一個零鐘,已經不停有人入有人出,仲要多外賣單😎好多都熟客仔,一坐底就叫!見好多人食全家福牛麵,今晚點咗!上嘅時候店員話好值得一提個湯,絕無添加,好清!我本身好鍾意食湯麵,所以第一啖就試咗個湯,好正,好重菇味又唔算好騷味🫶🏻好豐富!入面有牛丸,牛筋,牛肚,牛肉羹,牛展,每樣大概4舊左右,所以都幾大碗!其中我覺得牛筋最正,好香好入味又唔會好硬😍😍而牛肉羹,亦都好少喺出面有得食,感覺似牛肉條,不過有咬口啲!!香脆五香卷里個超有特色呀!炸到好香,入面係肉同小小菜🤓有小小似肉卷,係外面無得食!香酥菜粿里個又係第一次食!店員介紹話係蘿蔔糕黎,不過再炸咗外皮,好香口,而且比較軟綿綿,好有趣㗎👍🏼👍🏼五香雜錦飯相對冇咁深刻,飯係硬個類,有蝦米,瑤柱,肥肉,冬菇!我會想留肚食多啲小食😆😆

見好多人食全家福牛麵,今晚點咗!

香脆五香卷

香酥菜粿