銅鑼灣出咗名多野,朋友就揀咗間以月球為題嘅cafe,一抬頭就係月亮燈🌕充滿格調嘅粉紅色霓虹燈,都幾好feel蕃茄流心蟹肉盒嗌嘅時候以為係多士盒入面放蕃茄, 點知一上枱見到係原個番茄去皮上碟,原來個蕃茄先係個盒🍅 一切開,入面有混合咗類似芝士嘅蟹肉餡。比較淡味唔係好膩,配新鮮大大個蕃茄都幾清新! 最開心係隻流心蛋😘龍蝦湯翻凍就好想飲個龍蝦湯🦞同其他店舖相比冇咁稠,但竟然好濃味,都幾香蝦味👀 同埋唔知係咪因為餐廳好凍 我哋兩三下功夫就飲晒😂炸軟殼蟹白松露意粉痴線呢個真係好好食😂😂聽個名已經知道冇可能出錯, 超級濃烈嘅松露香味。個汁就係超重黑松露味嘅白汁,creamy又有好多菇菌,係你能夠想像嘅肥仔味道。軟殼蟹比得一啲都唔孤寒, 兩個人分都唔使打交,炸得好香脆。牛肝菌慕絲雞卷比較特別菜式,出面真係少見😗雞卷煮得幾嫩,感覺好似漫煮,嫩得嚟又唔會輸柴有肉汁嘅,同內裏嘅牛肝菌醬汁好夾。 雖然唔係好食到慕絲 但整體質感同埋味道都幾好Tiramisu呢個甜品一啲都唔馬虎 完全做到Tiramisu應該要有嘅輕盈 咖啡同酒味平衡得唔錯 最緊要啱香港人口味 學子華神嗰句: 呢個甜品好食 因為佢唔甜!

蕃茄流心蟹肉盒

龍蝦湯

炸軟殼蟹白松露意粉
軟殼蟹比得一啲都唔孤寒, 兩個人分都唔使打交,炸得好香脆。

牛肝菌慕絲雞卷
比較特別菜式,出面真係少見😗

Tiramisu