(Non-member)
2008-02-06 2 views
星期一我哋表姊妹行街行到九點幾先食飯,原本表妹諗住平食金馬倫道半價壽司,但條人龍長到入後巷,而且我之前有差d俾舊飯哽死的陰影,所以都係放棄。差d餓死街頭之際,發現百樂酒店隔離間壽司正都做緊優惠,又唔駛等咁耐,咪姑且試下囉。驟眼望落好似幾貴,但都叫咗好多嘢食:三昧鮭魚、鮭魚子軍艦、近海海膽(正!)、甜蝦、天婦羅蝦、吞拿魚赤身、珍珠蠔軍艦....等賣相工整有光澤,証明係即叫即做,唔會好似其他咁攞迴轉帶上面o個d俾你。鮭魚油脂分怖平均,三種口味可以分得清楚;近海海膽係佢哋先有,一定要試;蝦好爽,唔會霉晒唔新鮮;可能剛剛該日到貨,珍珠蠔好鮮甜,連我本身唔食蠔都愛上咗佢。壽司以傳統款式居多,沒有太多新潮口味,相信是希望以質素作賣點。埋單時出乎意料,只係食咗二百四十幾蚊,原來九點半後入座的人客於埋單時食滿三百蚊有得即刻減九十蚊。想食好味壽司原來唔一定要排幾個鐘o架!

驟眼望落好似幾貴,但都叫咗好多嘢食:

想食好味壽司原來唔一定要排幾個鐘o架!