2018-10-06
於晚飯時後經過廟街每一間食肆都不大排長龍果唔到呢間冇乜人本來諗住冇乜驚喜, 點知食落啲嘢食 味道都算唔錯 ,而且有別於一般越南餐廳嘅味道 正唔正宗就唔知啦不過都算係好食。叫咗個二人套餐當中有生牛肉河, 個湯有種特別嘅香味有別於一般越南菜但係都幾特別, 感覺有丁香嘅香味。 牛肉份量亦都唔算少。 另外我哋仲要咗一個蝦餅, 一份有四件 算係唔少有好多鋪頭都只係得三件而且啲蝦餅唔係覺得好硬好乾, 口感唔錯味道就同平時嗰啲差唔多, 另外叫咗 兩個牛肉串燒, 牛肉味道唔錯佢有別於一般泰國串燒並冇醬料配合但係本身啲牛肉有味。 之後仲有一個月式炒金邊粉開頭估計會係同泰色差唔多點知原來完全唔同, 炒金邊粉都算香口有扎肉有蔬菜又有雞肉但係我個人鍾意太息多啲, 仲有一個馬拉盞炒通菜, 算係十分爽口味道都唔算好咸。 仲有一個菠蘿炒飯係用鑊仔上, 老闆話佢用鮮菠蘿莉炒所以都幾香甜 都算好食。