2020-09-29
窮遊香港-北角良心日式自家製蕎麥麵烏冬 繼續講北角 呢間都幾出名 見到新聞老闆特地去日本學師 真係比到我少少去左日本嘅感覺 幾多人排隊 keep住有3-5個人係門口等緊我大概等左15分鐘 店內外都仲有小量文宣 競選海報 門口有蘋果睇.是日2個人 環境空間好舒服 因為疫情關係 即使你一個人去 都可以坐四人卡位 見到店員會為每張枱用酒精消毒 所以入座嗰時會有酒精味 感覺衛生乾淨既(‼️2個人張台都闊落 4個人就偏迫啦)(‼️餐牌睇圖).黎得呢間 梗係叫自家製蕎麥麵/烏冬⭐️照燒牛舌冷蕎麥麵$72⭐️炸蝦野菜天婦羅冷烏冬$72😎第一次食蕎麥麵 做唔到比較😋但加埋冷麵堅魚汁 係幾好食 ‼️仲要低卡路里 重點👍🏻冷烏冬 口感明顯比其他店煙韌🤔燒牛舌 預期會係爽口 但口感比較似牛腩 好食 但我鐘意爽口既口感多啲👍🏻天婦羅高質🔥好似去左日本咁 天婦羅汁有加蘿蔔蓉👍🏻蝦夠大隻 每件天婦羅都皮薄 唔會骨肉分離🤔如果青豆變冬菇 會開心好多👍🏻慢慢影完相都仲係好熱 脆身 加分.埋單果時仲要免+1 (好過某d舖頭收防疫費12%)整體高質 啱晒返唔到鄉下(日本旅行)嘅朋友.#三葉屋 (北角)地址:北角炮台山宏安道18號
(‼️2個人張台都闊落 4個人就偏迫啦)(‼️餐牌睇圖)
黎得呢間 梗係叫自家製蕎麥麵/烏冬
👍🏻天婦羅高質🔥好似去左日本咁 天婦羅汁有加蘿蔔蓉
👍🏻蝦夠大隻 每件天婦羅都皮薄 唔會骨肉分離
🤔如果青豆變冬菇 會開心好多
👍🏻慢慢影完相都仲係好熱 脆身 加分
埋單果時仲要免+1 (好過某d舖頭收防疫費12%)
整體高質 啱晒返唔到鄉下(日本旅行)嘅朋友
#三葉屋 (北角)
地址:北角炮台山宏安道18號威徳閣地下8號舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:4.5/5
服務:4/5 店員拎左杯熱茶嚟 問佢有冇凍水 店員話冇 但最後又主動斟左杯凍水俾我
抵食:4/5