2020-11-24 280 views
去過好多網紅cafe,好多環境都好靚但講到食物質素就真係一般般不過今次哩間,雖然環境唔算好網紅feel但食物真係可以再encore喺觀塘嘅Cobber Coffee and Tonys Pastry場地大,坐位多唔會坐得好逼夾不過可能大,所以都幾嘈·嗌咗每人一個意粉、飯+小食同甜品包括:「辣蕃茄醬大蝦意粉」辣醬意粉有分”小辣、辣、加辣”選擇不過份量唔算多「明太子忌廉大蝦燉飯」燉飯口感似意大利飯,不過就比意大利飯更稠食到滿滿嘅明太子味道,仲會食到啲卜卜嘅明太子添而呢個份量比我想像中大,我覺得食呢個配茶會比較好,可以平衡返個飯嘅膩感小食嗌咗個超邪惡之選「鹹蛋黃雞翼」一碟六隻,啲雞翼勁大隻之外,仲係即整即上,熱辣辣脆卜卜炸到外脆內嫩,一咬成口都係鹹蛋黃甜品就叫咗出名嘅Pancake 「綠茶忌廉紅豆梳乎厘pancake」呢個pancake痴線地真心推,質感軟滑但又唔會好似食緊空氣咁,配綠茶忌廉+紅豆溶溝埋一齊係超好食(ps.個綠茶忌廉就咁食都超好味)哩個係絕對推介要食!!(其他味我唔知🙈😛)

去過好多網紅cafe,好多環境都好靚
但講到食物質素就真係一般般
不過今次哩間,雖然環境唔算好網紅feel
但食物真係可以再encore
場地大,坐位多
唔會坐得好逼夾
不過可能大,所以都幾嘈
嗌咗每人一個意粉、飯+小食同甜品
包括:
「辣蕃茄醬大蝦意粉」
辣醬意粉有分”小辣、辣、加辣”選擇
不過份量唔算多
辣蕃茄醬大蝦意粉

「明太子忌廉大蝦燉飯」
燉飯口感似意大利飯,不過就比意大利飯更稠
食到滿滿嘅明太子味道,仲會食到啲卜卜嘅明太子添
明太子忌廉大蝦燉飯

小食嗌咗個超邪惡之選
「鹹蛋黃雞翼」
一碟六隻,啲雞翼勁大隻之外,仲係即整即上,熱辣辣脆卜卜
炸到外脆內嫩,一咬成口都係鹹蛋黃
鹹蛋黃雞翼

甜品就叫咗出名嘅Pancake
「綠茶忌廉紅豆梳乎厘pancake」
哩個係絕對推介要食!!(其他味我唔知🙈😛)
綠茶忌廉紅豆梳乎厘pancake

2020-11-24