2023-10-17
生日飯試新嘢,由日式Yama轉左西式2+2cafe & bar,想講Yama結業好可惜,希望遲啲係酒店再重現。講返新餐廳先,裝修冇變,環境及服務令人舒服感覺,菜式同樣好食,只係bar枱位置比較嘈,但整體不影響。松葉蟹肉甘蝦海膽牛油果沙律用生菜包起來食,味道鮮甜清新,好醒胃,廚師已包好一個做樣本可以先打卡啊!但我手快快吃掉了!火焰龍蝦干邑濃湯龍蝦好鮮甜彈牙,味道好濃郁又夠熱,配上牛油麵包好好味。鮮番茄松葉蟹樱花蝦方形意大利麵又係一道鮮甜味美菜式,材料新鮮不用多講,番茄份量調得剛剛好,不會太乾入口滑滑的。拓牌烤原隻蒜香有機玉米雞飼養81天有機雞,肉質好鮮嫩,入口滑嘟嘟,但味道略嚴淡些,後來我跟侍應反映後,廚房即時調較一杯較濃郁嘅汁,味道立即提升返!果然有服務。意大利咖啡芝士朱古力最後來個打卡甜品,呢個一定要試,入口好滑不會過甜,食完咸野再食佢真係滿足哂!
松葉蟹肉甘蝦海膽牛油果沙律
火焰龍蝦干邑濃湯
龍蝦好鮮甜彈牙,味道好濃郁又夠熱,配上牛油麵包好好味。
鮮番茄松葉蟹樱花蝦方形意大利麵
拓牌烤原隻蒜香有機玉米雞