2019-10-05
之前睇電視介紹呢間嘅蛋糕非常好食 , 而且經常排長龍 , 今日難得嚟到筲箕灣 , 就特登過嚟朝聖一下 !假日下午嚟到 , 已經見到一條人龍 , 大概有十幾個人排緊隊 , 我哋都唔執輸排埋一份, 排排下先發現原來唔同味道有唔同出爐時間 , 而且每人限買 1 條蛋糕 😱😱😱 絕對唔係你有錢 , 有時間 , 肯排隊 , 就可以輕易試曬咁多款味道 ~照呢個玩法 , 如果你想試曬 4 款味道 , 即係原味 , 流心芝士, 綠茶同埋伯爵茶 ,首先你要有 4 個人喺度排隊 , 然後仲要一直排隊 , 排到 4 款蛋糕都出爐 😫😫 排到咁上下 , 店員會問你係買咩味道 , 然後安排你跟次序入舖頭排隊 , 然後又跟住次序去收銀處比錢 , 再行前幾步去到攞蛋糕嘅位置 , 成個過程就係等同埋聽店員指示行嚟行去 , 店鋪外面條街都幾窄架 , 排完一條人龍之後好逼 , 成日畀人撞 , 又無瓦遮頭本身想試流心芝士或綠茶 , 但因為有排等 , 就試左原味先 , 當日原味蛋糕比原定時間遲咗 5 分鐘出爐 原味蛋糕 ($50) 先講包裝 , 蛋糕盒入面附送膠刀 , 有紙袋 , 一大袋咁拎走感覺幾良好 , 不過羊毛出至羊身
排完一條人龍之後好逼 , 成日畀人撞 , 又無瓦遮頭
原味蛋糕 ($50)
先講包裝 , 蛋糕盒入面附送膠刀 , 有紙袋 , 一大袋咁拎走感覺幾良好 , 不過羊毛出至羊身上 🤔🤔
大概 10 分鐘路程番到屋企 , 蛋糕暖暖地 , 食落去的確比一般蛋糕鬆軟 , 但蛋香味一般 ,
我同屋企人 4 個人食完都唔覺得佢有咩咁特別 ... 失望 😟😟😟
$50 1 條都唔平, 可能佢其他味道好好味 gua ........ 😕😕
服務一般 , 除左有位店員有禮貌外 , 另外 2 位店員都好似唔憂做咁 , 無表情 , 無笑容 , 無眼神接觸 ,
見到幾次有客人查詢, 佢地都好似唔想答咁 ... 真心覺得服務麻麻 👎👎
除非路過撞岩流心芝士蛋糕出爐 , 否則唔會再試 😩😩😩