2024-08-11
好想試依間Crepe好耐,今日就約朋友一齊去食😋叫左2個set, 有餐湯(粟米湯)及飲品再加小食烤片皮鴨可麗餅$7️⃣8️⃣中式烤片皮鴨crossover 西式可麗餅好有創意😆,crepe內饀烤鴨肉肉質軟嫩多汁,脆爽生菜,搭配甜醬,鹹甜交集,口感層次豐富。黑松露野菌菠菜酥皮薄餅$8️⃣8️⃣這個薄餅啱晒素食者,酥皮餅底酥脆可口。翠綠菠菜,綿密芝士,加埋黑松露特有嘅香氣,為整個酥皮薄餅,增添獨有嘅風味。紅豆抹茶忌廉可麗餅 +$5️⃣4️⃣(原價$108 跟餐半價)一向好鍾意抹茶嘅甜品,所以必點😆,採用了抹茶作為餅皮,帶出淡淡抹茶香氣。搭配唔太甜嘅紅豆蓉與香滑抹茶忌廉,加上4粒Q彈嘅白玉,好日系甜品。芝士黑松露薯條+$4️⃣8️⃣薯條係我鍾意嘅粗薯條,炸得金黃香脆,沾上黑松露醬汁,真係忍唔住一條接一條😋。熱情果梳打+$1️⃣8️⃣🍹酸酸甜甜好啱夏天飲Gelato Shake+$3️⃣8️⃣🥤揀左Awful Chocolate 🍫 Awful 係可怕,杯Gelato Shake真係好邪惡😂, super rich chocolate 加cream, 飲完真係怕肥幾磅🤣🤣📍Crepe Delicious地址: 旺角太子道西193號MOKO新
叫左2個set, 有餐湯(粟米湯)及飲品
再加小食
烤片皮鴨可麗餅$7️⃣8️⃣
黑松露野菌菠菜酥皮薄餅$8️⃣8️⃣
紅豆抹茶忌廉可麗餅 +$5️⃣4️⃣
(原價$108 跟餐半價)
芝士黑松露薯條+$4️⃣8️⃣
熱情果梳打+$1️⃣8️⃣
🍹酸酸甜甜好啱夏天飲
Gelato Shake+$3️⃣8️⃣
🥤揀左Awful Chocolate 🍫
📍Crepe Delicious
地址: 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓103號舖
#CrepeDelicious #CrepeDeliciousHK #旺角 #灣仔 #上環 #香港美食 #可麗餅 #咖啡店 #打卡cafe #甜品 #香港打卡 #香港必吃 #香港美食攻略 #香港探店
#hkfoodie #heleninocean