2018-05-24
豬豬男友話呢間餐廳有好多隻佢好鍾意嘅玩具公仔 難得今晚早收工 所以就帶佢去試下啦呢間餐廳既裝修係暗暗地黑黑地 好有feel最啱同朋友傾計 hea下就係為左呢d公仔而黎架啦 好多隻特別版 豬豬男友睇得勁開心〰️龍蝦湯伴唐墨粉〰️呢個龍蝦湯唔係平時個d龍蝦湯咁creamy 呢個湯既質地好稀 但係完全冇影響龍蝦既味道 好清好鮮甜 〰️特上壽司拼盤(DIY)〰️同我地講呢個DIY嘅壽司即係我哋可以自由配搭 除咗可以配平時既壽司飯之外 仲可以配米通同薄脆餅 真係點樣食都得 首先介紹下紅白色呢舊係吞拿魚骨 之前我未見過 亦唔知道點樣食 侍應同我地介紹原來日本人好鐘意食既 佢地會用小匙羹一下一下咁刮啲肉出黎食 好得意隔壁有好新鮮既帶子 赤貝 甜蝦 順時針介紹下藍入面既食物先 有真係吞拿魚腩 油金魚 慢煮鵝肝 鴨胸同埋三文魚慢煮鵝肝配壽司飯既感覺係最特別 個鵝肝有少少似半溶既牛油咁 好滑同埋有少少膩〰️帆立貝壽司 x 2客〰️帆立貝雖然唔算好厚切但係就相當鮮甜 〰️柚奄燒黑豚西冷〰️薄薄既黑豚西冷有淡淡既柚子味 每一塊都好肥美 所以佢地係特登切得薄薄地 咁食落唔會太肥膩〰️和牛粒伴溫泉蛋石鍋飯〰️侍應好細心咁幫我地撈均
就係為左呢d公仔而黎架啦 好多隻特別版 豬豬男友睇得勁開心
〰️龍蝦湯伴唐墨粉〰️
〰️特上壽司拼盤(DIY)〰️
隔壁有好新鮮既帶子 赤貝 甜蝦
〰️帆立貝壽司 x 2客〰️
帆立貝雖然唔算好厚切但係就相當鮮甜
〰️柚奄燒黑豚西冷〰️
〰️和牛粒伴溫泉蛋石鍋飯〰️
侍應好細心咁幫我地撈均個飯 令到每一啖飯都有汁 而且d牛肉粒既牛肉味好濃