2023-05-03
一講到壽司郎,真係無人唔識。品質有一定水平,但價錢不算好貴。所以不預早取票,真的有排等。假日有時間,來食一食胃飽自己個胃。😋都有一段時間無來食,入坐後見佢有出2款3食SET,就叫了來試。三食之中有齊三文魚,帶子及大蝦,真係滿足。多肉大件,咬落CHOP CHOP聲,最喜歡這種奢華口感。價錢來説都頗為化算。既然試得,就順便試試另外一款三食。墨魚類,光澤飽滿,咬落少許煙韌有水份。跟出面的又乾又韌的不同,好食!三文魚腩依舊地好食,咬下時油份溢出來,滿口魚油,肉質彈!其他壽司都好食,有試叫之前未曾品嚐過的魚類,不過不失。佢有款甜品之前無見過,就是脆皮朱古力香蕉味雪糕蛋糕。這款蛋糕,一層是香蕉味雪糕,另一層是普通蛋糕,最面有畫成條狀脆朱古力。朱古力沒什麼特別,就是最普通的朱古力,香蕉味雪糕滿有香蕉味,跟底層蛋糕是大約1:1厚度的比例。食慣甜品的我覺得沒什麼特別好食。朱古力只有面層裝飾的條狀朱古力,亦不見得跟香蕉雪糕口味上有什麼火花共鳴。反而茶碗蒸都唔錯,入面都有些材料放了入去,蛋滑夠味。每次都食到好飽離開,唔覺唔覺會點了很多。掛住日本壽司的話,間唔中來食都唔錯。
假日有時間,來食一食胃飽自己個胃。😋
三文魚腩依舊地好食,咬下時油份溢出來,滿口魚油,肉質彈!
其他壽司都好食,有試叫之前未曾品嚐過的魚類,不過不失。
反而茶碗蒸都唔錯,入面都有些材料放了入去,蛋滑夠味。