2017-05-01 248 views
我係一個喜歡食拉麵嘅人,無論台灣牛肉麵、日本拉麵、甚至乎公仔麵我都會搵一啲新嘢去試。爬文睇到有文章講及呢間拉麵店,於是過咗銅鑼灣一試。日期係星期日下午嘅三點幾,唔使排隊直,入或者咁講:其實只得我呢個客同老細……呢間拉麵店只賣四款拉麵,我就揀咗最具人氣嘅"太極"。湯底係墨魚汁加上佢本身嘅豬骨湯底做成,拉麵最講求湯底,所以我馬上試咗一羹 ,入口感覺尚算好味,不過我覺得佢可以做得濃啲;豚肉上面有蟹膏,份量好少,如果蟹膏撈落湯麵度食根本食唔出嗰種味……麵質就口感一般;溫泉蛋唔係咁流心; 份量亦相對少,對於一般香港人嘅我,似乎唔多夠。總括嚟講唔係咁出色, 以而家香港拉麵嘅競爭及佢所賣嘅價錢,我相信會有好多選擇,希望店主見到呢個食評會有所改善。

呢間拉麵店只賣四款拉麵,我就揀咗最具人氣嘅"太極"。

2017-04-30
Type of Meal