閨密新居入伙,歡度了一個下午後,就到樓下呢間小店醫肚。看來呢間餐廳都有幾多區內嘅熟客幫襯,雖然坐落在寧靜嘅住宅區內,夜晚亦座無虛席,店員就帶咗我哋入店內一個比較隱蔽嘅地方用膳。見到牆上嘅壁畫,就知道呢度嘅餐廳裝修係以藝術電影做主題,非常打卡able。食物餐牌其實只有簡單嘅一頁,雖然簡簡單單但亦五臟俱全,我哋好容易就已經選擇到想食嘅食物。既然係打卡嘅餐廳,所以小店更加注重佢哋嘅飲品,比起一般餐廳來講,佢哋嘅飲品製作相對地認真及多元化,所以我哋都各揀咗一杯特飲試吓。因為都有幾款小食想試,所以就索性叫咗小食拼盤,份量相當多,包括有日式南蠻炸雞翼、西蘭花芝士卷、鹽酥菇、芝士薯波及薯條,兩個醬汁分別係他他醬同埋芝士醬,比配普通嘅茄汁更加配搭得宜。我尤其喜歡呢個西蘭花芝士卷,因為雖然係芝士,但佢嘅感覺一啲都唔油膩,而且佢嘅芝士仲可以做到拉絲嘅效果,真係超鍾意呢款小食。主菜方面,我哋揀咗食牛扒,八安士嘅份量, share嚟食啱啱好,滿足得來又可以食到其他嘢。佢嘅西冷肉質鮮嫩得來亦不失肉味,生熟度適中,仲配埋薯條同沙律菜。餐牌上有款Pizza叫古早章魚燒pizza,覺得應該幾特別,又好好奇佢同古早有咩
閨密新居入伙,歡度了一個下午後,就到樓下呢間小店醫肚。
分享拼盤
焗西蘭花芝士卷
澳洲西冷牛扒(8oz)
餐牌上有款Pizza叫古早章魚燒pizza,覺得應該幾特別,又好好奇佢同古早有咩關係,所以就揀咗呢款Pizza。Pizza充滿香濃嘅大阪燒醬汁味道,味道都幾特別幾有新意,不過我又始終覺得芝士Pizza好味啲,各有特色啦!
古早章魚燒Pizza
見呢度嘅飲品又多選擇又夠特別,所以點左寶礦力沙冰($48)同埋Baileys Chocolate($55),寶礦力沙冰淨係個顏色已經好靚好吸晴,飲落帶點檸檬味,而Baileys Chocolate亦有淡淡的酒香,兩杯都好好味!
Baileys  Chocolate  &  Pocari  Smoothie
呢間鬧市中嘅隱世小店無論環境定食物都帶俾食客有驚喜,係我近期嘅私心推介!而家閨蜜仲住喺附近,所以一定會再嚟幫襯!
$230 (Dinner)
分享拼盤
澳洲西冷牛扒(8oz)
古早章魚燒Pizza