2024-10-10
之前食過尖沙咀燒烤堂覺得好好味見筲箕灣新開咗分店,就帶屋企人嚟食吓 座位濶落,用人手✔️菜單下單,落咗幾多碟一目了然!佐酒小食、肉類、海鮮、蔬菜、特式創意菜式、飯團麵包類,就連甜品都有,款式過百種!睇到花多眼亂唔知點揀, 可以睇吓舖頭嘅推介!有十大必食推介! 🔥 十大人氣產品! 🌟串燒有不同調味方法,除咗鹽燒,仲有日、泰、港、川、西、韓式,仲有一款是 ,即燒烤堂自家產品。唔會食嚟食去同一隻味!今次同上次有啲唔同,多了個爐㷫熱食物👍🏻 有幾樣係必點: 🌟鹽燒原塊雞皮 $22必點 No.1 大大塊雞皮,脆卜卜唔覺肥膩! 好香口! 🌟厚切鹽燒牛舌拖羅 $48店家推介,果然無介紹錯! 好軟熟,有牛味,味道不錯! 🌟雞皮墨魚滑 $38外層是雞皮,燒到脆卜卜,包住墨魚滑,幾特式 🌟汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38/串每次食串燒必點,雞肉加上軟骨嘅脆口質感,再加上燒汁,再混和月見 (即蛋黃汁),好好味! 🌟中切鹽燒牛舌芯 $28牛舌芯呢樣美食,喺近排先識食,好鍾意個質感,少少彈,又爽爽哋,鹽燒嘅牛舌芯真係好好味呢! 🌟惹味爽口雞腎 $22同個名一樣! 好食啊! 🌟焦糖鰻魚玉子燒$28蛋包
見筲箕灣新開咗分店,就帶屋企人嚟食吓
座位濶落,用人手✔️菜單下單,落咗幾多碟一目了然!
睇到花多眼亂唔知點揀, 可以睇吓舖頭嘅推介!
有十大必食推介! 🔥 十大人氣產品! 🌟
串燒有不同調味方法,除咗鹽燒,仲有日、泰、港、川、西、韓式,仲有一款是 [堂],即燒烤堂自家產品。唔會食嚟食去同一隻味!
今次同上次有啲唔同,多了個爐㷫熱食物👍🏻
有幾樣係必點:
🌟鹽燒原塊雞皮 $22
必點 No.1 大大塊雞皮,脆卜卜唔覺肥膩! 好香口!
🌟厚切鹽燒牛舌拖羅 $48
店家推介,果然無介紹錯! 好軟熟,有牛味,味道不錯!
🌟雞皮墨魚滑 $38
外層是雞皮,燒到脆卜卜,包住墨魚滑,幾特式
🌟汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)$38/串
🌟中切鹽燒牛舌芯 $28
🌟惹味爽口雞腎 $22
同個名一樣! 好食啊!
🌟焦糖鰻魚玉子燒$28
蛋包著鰻魚,蛋係軟綿綿,入面仲有蛋汁流出嚟,甜甜哋,好食!
🌟秘制燒羊架 $48/件
好香口,又Juicy,啖啖肉,好滿足啊!
🌟川燒蒜蓉茄子 $36
賣相已相當吸引,有大量蒜蓉,川燒味係辣辣哋,好惹味! 食嘅時候夾啲肉出嚟食,通常都係唔食皮的!
🌟蒜蓉燒廣島蠔(2隻)$44
飽滿多汁,多蒜好惹味!
🌟蟹膏燒飯團 $38 / 明太子燒飯團 $38
外面好脆口,燒過嘅飯團好香,自己用紫菜包嚟食,我哋點咗蟹膏同明太子都好濃味。
🌟燒烤堂真係幾好食!👍🏻唔同分店水準!