2023-01-29
同友人一行4人去食晚餐雜錦魚生拼盤(特上)原本每款刺身係三片,可以加錢,每款四片,都幾貼心,令我哋乜都可以試到。但最奇怪上碟時同我哋講,拖羅未完全解凍,叫我哋等一陣先食,我哋問等幾耐,佢又返轉頭問廚房,之後話10分鐘至15分鐘,結果我哋等咗20分鐘,食落口仲係有雪,成碟最貴最期待就係片拖羅,居然搞成咁,即使之前食嘅其他刺身幾好味,都難以彌補呢個問題。其實係咪應該解凍之後再拎出嚟俾客人食會更加好?🙄🙄串燒都ok,梅子大葉免治雞肉棒幾特別,有咬口。😌明太子燒蛋卷,韭菜蝦燒蛋卷,味道ok,比較薄身,如果厚身返少少就更加好。😌汁煮五花腩,香濃,肥肉好軟林好食。😌納豆卷,芒果鮮蝦卷,ok,好新鮮。😌清酒煮蜆,冇,失望⋯銀杏,冇,店員話係季節性食材⋯甜品咩咩香蕉,冇,我哋問店員唔通香蕉都係季節性食材?另外聽到啲店員講辣酒煮花螺都冇,感覺都幾多嘢係冇⋯唔通天氣凍真係冇貨返🤔🤔
雜錦魚生拼盤(特上)
串燒都ok,梅子大葉免治雞肉棒幾特別,有咬口。😌
汁煮五花腩,香濃,肥肉好軟林好食。😌
納豆卷,芒果鮮蝦卷,ok,好新鮮。😌
清酒煮蜆,冇,失望⋯
銀杏,冇,店員話係季節性食材⋯
甜品咩咩香蕉,冇,我哋問店員唔通香蕉都係季節性食材?
另外聽到啲店員講辣酒煮花螺都冇,感覺都幾多嘢係冇⋯
唔通天氣凍真係冇貨返🤔🤔