2020-06-30
說來慚愧,我對上果次食,已經係佢啱啱由日航酒店轉左名叫la table 果陣,大大話話都好幾年,今次重溫舊地,係朋友慶祝生日,重有佢張75折卡啱啱幫我續咗,覺得簡直天助我也!!因為印象中佢係價錢相當抵,而且服務亦好好,對呢間餐廳都好相當有好感今次黎到,佢好似因為裝修嘅關係轉左上15樓,但環境竟然更加優美而且有海景,同原來佢已經轉左叫餐方式,係叫兩個set dinner一個價錢,因爲有朋友唔食牛,佢就幫我地轉咗燒雞,有大肚婆又幫我地將吞拿魚他他轉左燒帶子,咖啡芝士蛋糕轉做拿破崙呢個就係佢轉左俾我哋嘅燒帶子,做到好似一個盆栽咁,又精緻又好好食依個阿拉斯加蟹肉春卷,我真係要比10個讚!我第一次食到一個炸春卷,出到嚟個皮係仲好熱好脆,而且入面嘅蟹肉係一大條唔係碎濕濕㗎!真係要幫佢瘋狂打call芝士洋蔥湯好香濃嘅洋蔥味,好正!雖然佢嘀嘢唔大碟,但係真係比起之前嘅水準出色咗好多!個牛肉我叫medium rare就真係夠生,好淋,好香牛肉味!係我近期食咁多牛扒之中我覺得最好食嘅一間!我覺得我依個已經係對佢勁高嘅評價咖啡芝士蛋糕好重咖啡味!但一切開就碎晒有少少扣分,拿破崙蛋糕個吉士醬好好食!好多好Ri
因爲有朋友唔食牛,佢就幫我地轉咗燒雞,有大肚婆又幫我地將吞拿魚他他轉左燒帶子,咖啡芝士蛋糕轉做拿破崙 呢個就係佢轉左俾我哋嘅燒帶子,做到好似一個盆栽咁,又精緻又好好食
雖然依家係加咗價,但我覺得佢嘅服務質素,同嘢食進步咗好多好多!
佢哋嘅侍應哥哥個個都相當細心,由開頭見到我哋坐冷氣位太凍,幫我哋轉位,
之後亦細心照顧,我哋有嘀咩食同唔食得,又自動俾披肩我哋,又幫我哋影相,直情係男僕Cafe嘅服務質素!夫復何求!
開頭覺得去新世界唔係咩大酒店,冇咩期望,但佢以心待人嘅態度,咁大進步嘅美食,令我真係俾得心服口服!