2023-06-19 339 views
✏️以前經常去天后地區都是為了做運動或只是經過,驟眼法國的確有好多特色小店。今次又由我帶大家去體驗一下川菜🌶️🌶️🌶️ 樓面亦很乾淨👍🏻本人唔係好食得辣,但係呢度嗌小辣的確係辣度上一啲都冇難度🩷✏️乾鍋椰菜花乾鍋裏有啲鹹肉片。如果食素可走肉。有火爐補温,椰菜花越煮越淋,食到尾聲椰菜花仲係暖笠笠。夠惹味🤤✏️口水雞因為是雞髀位置,雞肉夠曬嫩滑,而且每件雞肉都均勻沾上辣油同麻油,非常夠味🤤✏️香辣串串蝦香噴噴,一串串大大的蝦鋪滿,真的很有誠意,個人認為真的是必點之選💯‼️咬一口,蝦殼的味道香辣無比,肉質帶鮮味。食到我跟朋友都讚口不斷。送酒一流💯‼️💯‼️✏️鐵板水晶粉內有豬肉、酸包菜、土豆粉等,吃起来味道酸中帶辣,入口濃香,口感又爽脆又軟靭彈滑💯‼️💯‼️舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
本人唔係好食得辣,但係呢度嗌小辣的確係辣度上一啲都冇難度🩷

✏️乾鍋椰菜花
✏️口水雞
因為是雞髀位置,雞肉夠曬嫩滑,而且每件雞肉都均勻
沾上辣油同麻油,非常夠味🤤

✏️香辣串串蝦
✏️鐵板水晶粉

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考
2023-06-16